Image
kinderen changemakers klimaat

Lessen over het klimaat

Hoezo klimaatverandering? Wat is er aan de hand met onze planeet? En wat kunnen we hieraan doen? Zet je leerlingen aan tot actie.

Educatief aanbod klimaat - Basisonderwijs

Image
WaW - klimaatrechtvaardigheid

Breng klimaatrechtvaardigheid in je klas met WaW van Studio Globo

WaW is het digitale lesmagazine voor lager onderwijs van Studio Globo. Het oktobernummer staat helemaal in het teken van de najaarscampagne van 11.11.11. Breng het thema klimaatrechtvaardigheid in je klas aan de hand van toffe activiteiten. 

Film Captain Nova - Basisonderwijs

Een vrouw keert terug in de tijd om de wereld die ten onder is gegaan aan de oorzaken van de klimaatverandering te redden. Captain Nova is een fijne jeugdfilm voor leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar.

Image
Kinderfilm Captain Nova
Image
Lessen over het klimaat door Levende Muziek

Muzikaal theater van Levende Muziek - Basisonderwijs

Ook kinderen kunnen een steentje bijdragen voor onze planeet. Daar leren ze alles over in de ludieke theatervoorstellingen van Levende Muziek met Wouter, Wim en Jaap de aap. Laat je in vervoering brengen en red het klimaat met je leerlingen.

Inspirerende boekentips over klimaat - Basisonderwijs

Wil je in je klas werken rond het thema klimaat? Laat je leerlingen aan de hand van een boek, allerlei weetjes ontdekken over het klimaat. Of lees een stukje voor uit een boek en ga in gesprek met je leerlingen over het thema klimaatverandering.

Image
Inspirerende boekentips klimaat voor het Basisonderwijs

Educatief aanbod klimaat - Secundair onderwijs

Image
Jonge klimaatactivisten met een bord 'system change, not climate change'

Klimaatrechtvaardigheid in je klas

Ben je of ken je een leerkracht in het secundair onderwijs, en wil je het klimaatthema graag op de schoolagenda zetten? Samen met Vrijplaats (Arteveldehogeschool) creëerde 11.11.11 een educatieve tool over migratie ten gevolge van klimaatverandering. Leerlingen kunnen hiermee op een participatieve manier aan de slag rond het thema klimaat: van onderzoeken tot debatteren en zelf acties bedenken.

Voor wie? leerlingen 4de, 5de, en 6de jaar secundair onderwijs

Film ‘Thank You For The Rain’ in je klas - Secundair onderwijs

Organiseer een filmscreening van ‘Thank You For The Rain’ voor je leerlingen en laat hen kennismaken met de Keniaanse boer Kisilu. Hij gaat dagelijks de strijd aan met de gevolgen van klimaatverandering. Breng zo het thema klimaatverandering tot bij je leerlingen in de klas. 

Image
Film Thank You For The Rain
©Thank You For The Rain
Image
Zambia - © Jan De Deken
©Jan De Deken

Video-getuigenissen van jonge klimaatactivisten voor in je klas - Secundair onderwijs

11.11.11 gaat resoluut voor wereldwijde klimaatrechtvaardigheid. Over de hele wereld voeren mensen actie. Jongeren nemen het heft in handen en strijden tegen klimaatverandering. Toon deze korte video-getuigenissen aan je leerlingen. Laat hen kennis maken met Ireen, Edwin, Chimzy, Grace en Béatrice – jongeren die zich op één of andere manier engageren rond klimaat in Zambia. En Jinky - een Filipijnse klimaatactiviste, zij ervaart de gevolgen van de klimaatcrisis in de Filipijnen maar onderneemt actie. 

Het Klimaatbetoog van Nic Balthazar -Secundair onderwijs

Hoezo klimaatverandering? Wat is er aan de hand? Wat zijn de oorzaken? En de gevolgen? Wat als we nu niets doen? Kijk met je leerlingen naar het 'Het Klimaatbetoog', een straffe voorstelling waarin Nic Balthazar je aan het denken zet.

Image
Klimaatbetoog Nic Balthazar

Heb je vragen, suggesties, laat het ons zeker weten.

Image
groepsfoto Road to Glasgow - COP26 - @Catovdk
@Catovdk

Klimaatblog

15 jongeren trokken samen met 11.11.11 en Globelink 7 dagen naar Glasgow. Ze organiseerden er samen met jongeren uit andere landen acties en uitwisselingen over de klimaatcrisis om hun ambities ook op tafel te krijgen. Ze hebben de stem van jongeren laten horen tijdens de COP. Hun avonturen kan je in deze klimaatblog lezen.