Image
Kinderfilm Captain Nova

Film Captain Nova - Basisonderwijs

Een vrouw keert terug in de tijd om de wereld die ten onder is gegaan aan de oorzaken van de klimaatverandering te redden. Captain Nova is een fijne jeugdfilm voor leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar.

Waarover gaat deze film?

Het jaar 2050. De volwassen vrouw Captain Nova reist terug in de tijd om de wereld te redden van een vreselijke natuurramp. Maar door die tijdreis verandert Nova terug in een meisje van 12. Samen met haar robotje is zij de enige die ons kan behoeden van de apocalyptische catastrofe. Maar wat haar geheimzinnige doel is, weet alleen zij. De sciencefictionfilm geeft een overtuigend dor en beklemmend beeld van Nederland in 2050, maar put ook prachtige beelden uit het typisch Nederlandse landschap van vandaag, vol duinen en velden.  

Dit spannende en milieubewuste avontuur met veel respect voor de stem van kinderen, won de prijs van Beste Kinderfilm op het Nederlandse Cinekid festival.

Bekijk hier de trailer van Captain Nova

Watch CAPTAIN NOVA - trailer NL on YouTube.
Image
Film Captain Nova

Praktisch

Thema’s: Klimaatverandering - Burgerzin – Conflicthantering - Gezin en familie - Natuur en milieu - Volwassen worden - Vriendschap en liefde

Doelgroep: 3de, 4de en 5de leerjaar

Duur: 90 minuten - Regisseur Maurice Trouwborst 2021

Prijs: 4 euro/leerling

Interesse: voor reservatie van deze film verwijzen we jullie graag door naar Jeugdfilm.