Image
WAW - klimaat

Breng klimaatrechtvaardigheid in je klas met WaW van Studio Globo

WaW is het digitale lesmagazine voor lager onderwijs van Studio Globo. Het oktobernummer staat helemaal in het teken van de najaarscampagne van 11.11.11. Breng het thema klimaatrechtvaardigheid in je klas aan de hand van toffe activiteiten. 

Image
Béatrice Phiri uit Zambia
©JanDedeken

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard. Integendeel. De grootste gevolgen raken vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn en die weinig middelen hebben om er iets aan te doen. Deze harde realiteit staat dit jaar centraal in de najaarscampagne van 11.11.11.

In dit WaW-nummer vind je voor elke graad een activiteit waarin de leerlingen geconfronteerd worden met verhalen van mensen die getroffen worden door de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast maken ze ook kennis met mensen die op allerlei manieren in actie komen om de opwarming van de aarde te beperken en de gevolgen zo draaglijk mogelijk te maken voor iedereen.

Wat vind je in WaW?

  • Kant-en-klaar interactief lesmateriaal
  • Filmpjes, beeldmateriaal, uitdagingen en oefeningen voor elke graad

Concrete lestips:

1ste graad: Daar gaat mijn huis!

2de graad: 'Het is hier geen leuke plek meer'

3de graad: De klimaatreporters

Image
WaW - klimaatrechtvaardigheid

Doe mee

Via deze link kan je een jaarabonnement nemen op WaW. Met dit abonnement heb je een jaar lang toegang tot alle nummers van WaW.

Bekijk hier de uitgave rond het thema klimaatrechtvaardigheid (uitgave oktober 2022).