Image
Jonge Zambiaanse klimaatactivist

Secundair onderwijs – video-getuigenissen van jonge klimaatactivisten voor in je klas

11.11.11 gaat resoluut voor wereldwijde klimaatrechtvaardigheid. Over de hele wereld voeren mensen actie. Jongeren nemen het heft in handen en strijden tegen klimaatverandering. Toon de video-getuigenissen van enkele jonge internationale klimaatactivisten en ga in gesprek met je leerlingen.

Image
Zambia - © Jan De Deken
© Jan De Deken

Zambiaanse jongeren vertellen over de impact van hun klimaatacties – korte video’s

In landen als Zambia zijn de gevolgen van klimaatverandering sterk voelbaar. Wij geven daarom graag het woord aan jongeren die daar tegen vechten. Maak kennis met Ireen, Edwin, Chimzy, Grace en Béatrice. Zij vertellen ons waarom ze actie voeren, maar ook welke gevolgen van de klimaatverandering ze ervaren in hun gemeenschap. 

Jinky Esguerra getuigt over haar strijd voor het klimaat – video

In landen als de Filipijnen zijn de gevolgen van klimaatverandering sterk voelbaar. Jongeren willen daar iets aan doen. Maak kennis met Jinky, een Filipijnse klimaatactivist. Op haar negende overleefde ze een zware overstroming. Die zou haar verdere leven bepalen.

Image
Jinky - Filipijnse klimaatactivist
Jinky Esguerra - Filipijnen
Image
Gefinancierd door de EU

Deze video’s worden aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 (project 1Planet4All) en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.