Activistenteam na de actie tegen racisme

Ik zet me in als jongerenactivist

Heb je genoeg van al het onrecht in de wereld en wil je jouw stem laten horen? Sta samen met onze activisten op de barricade. 

Samen met anderen zeggen we NEE tegen uitbuiting. En maken we kabaal over thema’s als klimaat, migratie, internationale solidariteit en mensenrechten. Want daar draait het toch om? Een wereld waarin iedereen telt. Een wereld waarin het systeem in vraag gesteld wordt. Een wereld waarin macht en middelen eerlijk worden verdeeld.

Door samen actie te voeren maken we het verschil! Want als groep staan we sterker dan alleen. Met het activistenteam willen we onze stem laten horen aan beleidsmakers wereldwijd. Druk zetten. Indruk maken. Zo krijgt iedereen de kans op een menswaardig bestaan.

Meld je aan voor het activistenteam van 11.11.11! 

Vragen? Contacteer Nette Godts 

Niet zeker of je wel een activist bent en op welke manier jij het best je stem kan laten horen?

Brandt een activistische vuur in jou en wil je je kennis vergroten met boeken?

IN ACTIE!

Ceasefire now!

Op 20 oktober kwamen we massaal op straat om onze solidariteit te tonen met Palestina en Libanon. Samen met onze klaprozen brachten we een onmiskenbare boodschap van vrede en menselijkheid. We willen oorlogsslachtoffers voorkomen in plaats van te herdenken. Ceasefire now!

klaprozen mars

Resistance Rally

Hoe omgaan met extreemrechts en hoe reageren op ongewenst gedrag? Met deze vragen gingen we aan de slag op onze Resistance Rally, editie 2. Het werd een warme avond vol activisme, verbinding en falafels!

RR2

Open de deur naar menselijkheid!

Enkele dagen voor de stembusgang op 9/06 lieten we Gentse passanten kiezen. Vermoord worden voor je ideeën of verdrinken op de vlucht? Liever PFAS in je bloed of bloed aan je gsm?Of ga je net als wij voluit door de deur van menselijkheid? Onderteken hier ook onze petitie voor Menselijkheid.

deurenactie

Activism on track

Met zes activisten trokken we naar Kopenhagen. Dit deden we niet alleen! Met Activism on track kwamen 60 jongeren van over heel Europa samen om van Hamburg naar Kopenhagen te treinreizen. Hier wisselden we uit over hoe jongeren en het middenveld elkaar kunnen versterken in hun activisme. Welke drempels zijn er? Welke sterktes moeten we in elkaar vinden? En hoe blijven we ons een positieve, menselijke toekomst voorstellen. In Kopenhagen namen we deel aan de Wellbeing Economy conferentie. Hier volgden we workshops en lezingen over taxation, education, artivism & care als drijfveren binnen een alternatieve economie.  

activism on track

Artivism

Verbondenheid, activisme en veel kleur! Zo kan je onze Earth Day 2024 omschrijven. Samen toverden we het Gents Graffitistraatje om voor Internationale Dag van de Aarde. Dit deden we niet alleen, want in Peru, Indonesië en de Filipijnen palmden jonge activisten ook op creatieve wijze publieke plekken in. Dit als statement om aandacht te vragen voor klimaatrechtvaardigheid. Als jongeren strijden we samen voor hetzelfde doel! Bekijk alle kunstwerken op deze pagina.

Jongeren protesteren tijdens artivism

Decibels tegen racisme

Schreeuw tegen racisme! Met die boodschap verzamelde we handtekeningen en decibels in de week van 21 maart, de week tegen racisme. In Antwerpen, Gent en Brussel verzamelden we 9.685 decibels! En ook op de mars tegen discriminatie en racisme maakten we ons standpunt duidelijk op het podium. Wij gaan voor een samenleving die opbouwt. Een samenleving voor menselijkheid! 

jongerenactivisten van 11.11.11

Smash the patriarchy

8 maart is Internationale Vrouwendag en ook 11.11.11 liet deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Met een heuse rage room waren we aanwezig op de vrouwenmars in Gent.  

Hierbij konden deelnemers letterlijk smashen op seksistische leuzen in onze rage room. Kapotte elektronica, een oud toilet en versleten servies waren niet veilig en werden met veel vuur kapotgeslagen. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en in snel tempo bleef er niks meer over van de rage room.  
Een geslaagde actie dus!  

11.11.11 rage room

No more pushbacks

Zwembandjes, reddingsvesten en een banner met ‘Verdrinkingen zijn een politieke keuze.’ Op vrijdag 16 juni namen onze actievoerders de fontein van de Kleine Zavel in Brussel over naar aanleiding van de dramatische scheepsramp voor de Griekse kust. Daar verdronken mogelijk 600 vluchtelingen nadat hun boot kapseisde. Met deze actie eisen we aandacht voor reddingsoperaties, veilige toegangswegen en internationaal onderzoek. Want een menselijk migratiebeleid is mogelijk! 

11.11.11 protest tegen pushbacks

Ik meld me aan!

11.11.11 voert actie op basis van een actieconsensus. Voer je samen met ons actie?  Dan vragen we dat je deze actieconsensus volgt.  Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten. 

Contacteer mij via:
Noteer hier waar we je kunnen bereiken (als dit verschillend is van je e-mailadres of telefoonnummer).
 

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u op de hoogte te houden van de acties en activiteiten van het actieteam van 11.11.11. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel