Image
Campagnelogo Investeer mee in een betere wereld

InternationaalSolidair @school

Ga in je klas aan de slag met het campagnethema Internationale solidariteit. Maak kennis met het aanbod.

Image
logo baselineWAW 640

Breng internationale solidariteit in je klas met WaW van Studio Globo - Basisonderwijs

WaW is het digitale lesmagazine voor lager onderwijs van Studio Globo. Het oktobernummer staat helemaal in het teken van de campagne van 11.11.11. Abonneer je gratis en ga aan de slag in je klas rond internationale solidariteit aan de hand toffe activiteiten.

Nieuw Digitale lessenreeks - SOLvID - secundair onderwijs

Image
Actuales Solvid

SOLvID staat voor SOLidair, IDentiteit en ‘Solve it’. Met deze lessenreeks maak je het thema ‘internationale samenwerking’ of ‘mondiale solidariteit’ toegankelijk voor leerlingen van de 2de en 3de graad secundair.

Concrete verhalen van onrecht, inspirerende acties en organisaties, kritische reflectie en eigen meningsvorming vormen de rode draad doorheen deze lessen. Je leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de mogelijke rol van internationale samenwerking bij het oplossen van mondiale crisissen.

Studio Globo, Broederlijk Delen en 11.11.11 werkten deze lessenreeks samen uit. 

Straffe films en documentaires - secundair onderwijs

Image
Bigger Than Us

Bigger Than Us is een documentaire over jonge changemakers (18-25 jaar oud) overal ter wereld.  Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van moed en engagement, van je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. 

Eén tegen allen

Zoek je naar een spel om rond internationale solidariteit te werken in je klas? Ontdek het één tegen allen-spel hierin komen heel wat concrete verhalen van changemakers rond verschillende thema's allemaal gelinkt aan internationale solidariteit. 

Image
Jongeren spelen 1 tegen allen in Kortrijk

Heb je een vraag?  Aarzel niet ons te contacteren via het formulier hieronder.

Heb je een vraag of opmerking?

Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt