Image
Actie United For A New Normal

11 in beweging

Actie aan het Schumanplein: ‘maak covidvaccins beschikbaar voor iedereen’

Op maandag 22 februari voerden we actie aan het Schumanplein in Brussel. Samen met een coalitie van Belgische organisaties vragen een tijdelijke algemene opschorting van patenten, zodat de vaccins sneller overal kunnen geproduceerd worden. Iederéén moet zich kunnen beschermen tegen het virus, niet enkel de rijkste.

Image
Actie Schumanplein Right to cure
Image
Stef tijdens zijn voorbereiding voor de beklimming van zijn persoonlijke Himalaya.

Stef uit Overijse toont dat iedereen changemaker is!

Vrijwilligerswerk en goede doelen, die kreeg Stef met de paplepel binnen. Met een vader in de GROS, tantenonnekes in Afrika en nonkels in internationale projecten, werd het Stef al snel duidelijk: ‘Met extra waterputten alleen komen we er niet!’

Ahmed uit Tremelo is #1van11

Ahmed is 2 jaar vrijwilliger en nam in oktober 2020 de fakkel over als verantwoordelijke van zijn 11.groep. Hij is daarmee de jongste verantwoordelijke van een 11.groep in heel Vlaanderen en Brussel!

Image
Ahmed uit Tremelo 2

Dit was de changemakerscampagne in 2020

2020 was geen makkelijk jaar. We werden uitgedaagd om coronaproof actie te voeren. Dat was geen sinecure, maar zorgde wel voor een golf van creativiteit, engagement en solidariteit!

Een welgemeende en warme dankjewel aan alle vrijwilligers, leden, schenkers en iedereen die de campagne ondersteund heeft. Bedankt om ook in deze moeilijke tijden changemakers wereldwijd een hart onder de riem te steken!

11.Hamme organiseert coronaveilige acties

In Hamme werd de jaarlijkse quiz vervangen door een digitale versie. En de groepswandeling, werd door de coronamaatregelen vervangen door een individuele wandeling. 

Image
wandeling hamme 11

Bubbelwandeling in Gent

11.11.11 Gent Zuid organiseert een bubbelwandeling doorheen Gent om op een veilige manier de eigen stad te verkennen én changemakers te steunen. 

#Murals4Change

Met #Murals4Changemaken 11.11.11 vrijwilligers changemakers over heel Vlaanderen zichtbaar in het straatbeeld.

Zaterdag 31 oktober werd in Kortrijk een grote muurschildering onthuld. Het werk werd gemaakt door kunstenaar Toon Van Ishoven, die een uniek ontwerp maakte dat symbool staat voor deze 11.11.11-campagne. Het beeld is een metafoor voor alle mensen en activisten die zich overal ter wereld engageren om hun stem te verheffen en een spreekbuis zijn voor levensbelangrijke issues, of het nu gaat over milieu, armoede, onrecht, … 

Image
Mural4change in Hamme

Onze vrijwilligers van 11.11.11 Hamme werkten samen met de lokale kunstacademie, jeugdbeweging en het jeugdhuis om changemakers letterlijk in de verf te zetten.

Maar daar lieten ze het niet bij! Ze koppelden ze er een kunstzinnige changemakers-herfstwandeling aan vast. Wandelaars kunnen een route langs de kunstpanelen downloaden en bij elk paneel een QR-code scannen, waardoor je de bijhorende verhalen van de kunstenaars kan beluisteren.

De changemakers die wereldwijd risico’s nemen voor solidariteit en rechtvaardigheid staan niet alleen. Honderdduizenden supporters staan achter hen, en velen zijn klaar om de fakkel over te nemen. Dat wil ik wel even in de verf zetten!

Arnulf
Cartoonist #Mural4Change in Leuven

Onze Leuvense vrijwilligers gaven begin oktober een spetterend startschot voor #Murals4Change. Op het raam van het Leuvense stadskantoor portretteerde cartoonist Arnulf zuster Jeanne Devos en haar nicht Julie Hendrickx omringd door een enthousiaste sliert vrijwilligers en activisten.

Image
Raamtekening Jeanne Devos Leuven
Image
Lichtervelde
© Stefaan Beel

Lichtervelde organiseert Bubbelcup

Door corona zal de 11.11.11-najaarscampagne er dit jaar ietsje anders uit zien. Onze vrijwilligers zijn druk in de weer creatieve manieren te denken om ook dit jaar changemakers te ondersteunen.  De 11.groep in Lichtervelde heeft dit goed begrepen. 

Zij organiseren een Bubbelcup, een sprtief event waarbij alle teams in hun eigen bubbel blijven.

"11.11.11 roept een positief gevoel op bij heel veel mensen"

Claudia Bettens (28) is sinds 2017 actief bij 11.11.11 als vrijwilligerscoach voor de provincie Limburg. Ze is vastberaden om ook dit najaar alles uit de kast te halen om changemakers, straffe mensen en organisaties die werken aan beter, de aandacht te geven die ze verdienen. 

Image
Claudia Bettens
Image
Stop de moorden

Stop the killings

Begin oktober verzamelden we samen met een aantal andere organisaties voor de poorten van de Filipijnse ambassade. We uitten onze boosheid  over de vele moorden  op mensenrechtenactivisten in de Filipijnen.

Word 1 van 11

Zin om mee te doen? Of wil je ons gewoon iets vragen?

Geef ons een seintje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Image
11.11.11 medewerker in gesprek met vrijwilliger op de kick-off van de campagne 2019

Zij zijn al #1van11

Word #1van11

Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons gerust weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.