Image
Actie Wahli overstromingen

Walhi hekelt het slechte milieubeleid in Indonesië

Resultaat

Door zware regenval die begon op 21 oktober liepen grote delen van het district Sintang in West-Kalimantan (Indonesië) onder water. Pas nu, een maand later begint het water terug te trekken, en kunnen bepaalde wegen terug gebruikt worden. Een derde van de inwoners (totaal 425.000) werd hierdoor getroffen, 25.000 ervan zijn geëvacueerd. Het gaat om de ergste overstromingen in 50 jaar. Onze partnerorganisatie Wahli doet verslag over de situatie in Indonesië

Volgens Walhi ligt de schuld grotendeels bij een slecht milieubeheer. Directeur Nico Ale: "We roepen de regering op om te onderzoeken hoe de vergunningen voor palmolie, mijnbouw en houtkap hebben bijgedragen tot deze overstroming. De belofte van de president om de regio de herbebossen is niet voldoende, de oorzaken van de ontbossing moeten in eerste plaats aangepakt worden: de ontbossing voor grootschalige plantages en mijnbouwprojecten. De laatste 10 jaar verloren we 516.000 ha aan tropisch bos door nieuwe vergunningen die in Jakarta verleend worden, maar waar de inwoners hier de dupe van zijn."

Watch Menjaga Hutan Titipan Leluhur on YouTube.

Uw gift versterkt de strijd van Walhi

11.11.11 werkt reeds sinds 1995 samen met Walhi. Naast financiële steun werken we samen rond klimaatbeleid, de strijd tegen ontbossing en voor de bescherming van activisten.

De verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië troffen miljoenen mensen.
Vraag meer steun voor de slachtoffers.  Voeg uw naam toe aan de petitie en doe mee.