Image
ProjActie

ProjActie

Event

Op zaterdag 12 november projecteren jongeren van Climate CollActive op de Grote Markt in Leuven verhalen van jonge activisten uit onder andere Zambia en Malawi. 

De COP gaat weer van start. Dit jaar in Egypte, in Sharm-el-Sheikh. Van 6 november tot en met 18 november vindt deze internationale klimaatconferentie voor de 27ste keer plaats (COP27). Wereldleiders komen samen om de klimaatcrisis aan te pakken.

Jongeren van Climate CollActive hopen op een rechtvaardig klimaatbeleid want op de vorige COP's worden de groepen die het hardst getroffen worden door klimaatverandering amper betrokken bij de besluitvorming.

"MAPA-landen (most affected people & area), vrouwen en inheemse volkeren krijgen nauwelijks toegang tot vergaderingen waar de belangrijkste beslissingen worden genomen. Terwijl de grootste vervuilers, zoals de VS en Saoedi-Arabië, juist heel veel inspraak hebben. Daarnaast zien we dat grote multinationals de COP 27 sponsoren. Hoewel zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis, proberen ze zo zichzelf groener en duurzamer voor te stellen dan ze zijn en hun imago op te schonen. Met deze projectie-actie willen we deze onrechtvaardigheid aankaarten door de verhalen van de groepen die het hardst getroffen worden, mee te verspreiden."

Climate CollActive is een jongerencollectief dat klimaatacties op poten zet in België, onder de vleugels van 11.11.11 en Globelink vzw, met de financiële steun van de Europese Unie (1Planet4All).

Image
klimaatactiekamp 2021
Image
Gefinancierd door de EU

Deze activiteiten worden aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie binnen het project en 1Planet4All. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.