Image
Kajak Trail

Anne uit Brasschaat gaat kajakken voor een betere wereld

Beweging

Ben je op zoek naar een uitdagende, avontuurlijke en sportieve manier om geld in te zamelen voor internationale solidariteit? Dan is de Kajak Trail van 11.11.11 zeker iets voor jou! Anne, een enthousiaste 11-vrijwilliger uit Brasschaat deelt graag haar ervaringen met jullie. Lees snel verder en ontdek waarom jij je moet inschrijven voor de Kajak Trail!

Image
Anne Kajak Trail

Kan je wat meer vertellen over je team?

Ons team heet DE BRASSERS. Er zijn eigenlijk twee teams van twee personen. Het eerste team bestaat uit mijn man en mij. In het andere team zitten Min en Marina, twee leden van onze 11-groep in Brasschaat. We kijken uit naar dit sportieve avontuur! 

Hoe ben je bij de Kajak Trail terechtgekomen?

Ik ben verantwoordelijke van de 11-groep in Brasschaat en via de vrijwilligersmail (de 11-minuten) is de Kajak Trail bij mij terechtgekomen. Ik heb het ook op een van onze vergaderingen naar voren gebracht en ik heb al snel twee andere enthousiastelingen kunnen overhalen om mee te doen. Daarnaast is mijn man ook kandidaat. We zijn allebei redelijk sportief en op die manier geld inzamelen voor 11.11.11, in plaats van een deur-aan-deur-verkoop, leek ons een leuke uitdaging.

Image
Fietsers Kajak Trail 2021
Fietsers op de Kajak Trail van 2021

Heb je ervaring met kajakken? Of hoe ziet je voorbereiding eruit?

Ik heb geen ervaring met kajakken. En eigenlijk heb ik me vaak afgevraagd: gaat dit wel lukken? Het is toch wel een redelijke afstand. Bij de vorige editie zijn we mee op onze fiets gesprongen. Deelnemers die in de kajak zaten vroegen ons toen constant: hoeveel km hebben we al? Dat was wel grappig toen. 

Mits de juiste mindset halen we de eindmeet, daar ben ik zeker van. Er is ook veel begeleiding vanuit de organisatie, moest er onderweg tegenslag zijn.

Welke tips heb je voor potentiële deelnemers om het geld in te zamelen?

In eerste instantie lijkt het een groot bedrag, maar als je zoals ons familie, vrienden en collega's aanschrijft valt het zeker mee. Uiteindelijk heeft het geen maand geduurd om al het geld in te zamelen. Het andere team had een minder ruim sociaal netwerk, dus daar duurde het iets langer. Om hen te helpen, hebben we een gezellige spaghetti-avond georganiseerd om het inschrijvingsgeld bijeen te krijgen.

Onze collega’s, vrienden en familie steunen ons hier ook enorm in. Het is een beetje vergelijkbaar met de sponsortocht, zoals die vroeger in de scholen werden georganiseerd. En anders dan bij een deur-aan-deur-verkoop doet mijn persoonlijke achterban nu een gift via een bekend gezicht! Voor donateurs is dat een fijne manier om geld te geven. De website waar mensen kunnen doneren is trouwens heel toegankelijk.

Ook de fiscale aftrekbaarheid is een belangrijke motivator voor vrienden en familie om te doneren en zo ons inschrijvingsgeld in te zamelen. 

Als je een beetje sportief bent en je hebt een hart voor internationale solidariteit, dan moet je zeker deelnemen aan de Kajak Trail! De sfeer is super, de afstand is zeker haalbaar en je wordt goed begeleid. Het inschrijvingsgeld had ik in een mum van tijd bij elkaar.

Anne uit Brasschaat

Waarom vind je actievoeren voor 11.11.11 belangrijk? Heb je nog een andere boodschap voor potentiële deelnemers?

11.11.11 biedt me de gelegenheid om onrechtvaardige machtsverhoudingen in de wereld aan te klagen. Dat blijft mijn grootste drijfveer. Het politieke werk en het langetermijndenken van 11.11.11 vind ik dan ook essentieel om me te motiveren voor deze fantastische organisatie. 

Als je een klein beetje sportief bent en je hebt een hart voor internationale solidariteit, dan moet je zeker deelnemen aan de Kajak Trail! De sfeer is super, de afstand is zeker haalbaar en je wordt goed begeleid. 

Neem deel aan een uniek, sportief evenement, geniet van een stuk onvolprezen natuur en kom in één klap mee in actie voor een wereld waarin ieder1 telt.