Image
Start deur-aan-deuractie in Kuurne

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is. Neem alles gerust eens door.  Nog een vraag? Contacteer je vrijwilligerscoach of vul het formulier onderaan in.

Internationaal inzoomen in Manilla

Beweging

Wie is Maru?

Image
Maru Manila

Maruel "Maru" Millado is actief als core leader bij Teatro Kalikasan en als vrijwilliger bij PMCJ (Philippine Movement of Climate Justice). 

Teatro Kalikasan is een jongeren groep in Santa Cruz, een district gelegen in het noorden van Manilla, de Filipijnen. In Teatro Kalikasan focussen ze op bewustwording en het sensibiliseren omtrent milieu en klimaat. Ieder lid kan zijn talenten in de strijd gooien. Van acteren, dansen, zingen, tekenen en schrijven. Samen met hen trekt Maru naar lokale gemeenschappen en voert toneelstukken en optredens op om verschillende vormen van klimaatonrechtvaardigheden binnen de provincie en de negatieve gevolgen van mijnbouw aan de man te brengen. 

Wie inspireert Maru?

Maru noemt meteen Doctor Ben en Uncle Herman. Twee prominente, oudere klimaat- en mensenrechtenactivisten in de provincie. Maru werd geïnspireerd door hun sterke toewijding in de strijd voor klimaat en mensen tijdens de mijnbouwkwestie in 2016. Door hen vond Maru de moed om zijn kennis en talent te delen met andere jongeren en de lokale gemeenschap.

Teatro Kalikasan biedt jongeren zoals Maru de mogelijkheden om theaterkunsten te leren. Deze vaardigheden en skills gebruiken zij om met gemeenschappen in contact te komen en aan belangenbehartiging te doen.

Image
Maru Manila
Image
Maru Manila

Wat wil je onze vrijwilligers meegeven?

Er bestaan verschillende manieren om aan advocacy ofwel belangenbehartiging te doen. Ik gebruik bijvoorbeeld muziek en mijn schrijven als bijdrage bij de milieu- en klimaatrechtvaardigheidsbeweging!

Do not limit yourself - Maruel Millado