Image
Protest aan rimbang palace in indonesië

Wat en waarom

11.11.11 kiest voor internationale solidariteit

Zo wil 11.11.11 komen tot een duurzame wereld met kansen voor iedereen.  Om ervoor te zorgen dat die er komt, vergroten wij de slagkracht van mensen die aan de kar trekken. Mensen overal ter wereld die de mouwen opstropen en zich inzetten voor verandering. Door hun stem te versterken, vechten we tegen onrecht.

11.11.11 in 5 minuten

Pierre Claver uit Burundi vecht voor gerechtigheid voor zijn volk. 
De Congolese Passy helpt jonge vrouwen opkomen voor hun rechten.
En Maxima uit Peru gooit haar leven in de strijd tegen de bouw van een nieuwe, vervuilende mijn. 

Wij geloven dat echte verandering vertrekt vanuit mensen. Daarom zetten we onze schouders onder doeners zoals Maxima, Passy en Pierre Claver. Om uit te leggen hoe onze acties hier zorgen voor verbetering daar, maken we er graag een tekeningetje bij.

Watch 11 11 11 in 5.05 minuten on YouTube.
Image
We bouwen aan de lange termijn

We willen dat er wat beweegt

Om ervoor te zorgen dat mensen in Noord, Zuid, Oost en West een menswaardig leven leiden, moet er nog veel gebeuren. Daarom doen we ook veel. 

Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen op pad om geld in te zamelen. Tegelijkertijd voeren wij campagne en mengen we ons in het debat, zodat er blijvend iets kan veranderen. 

Het is ons dan ook niet om noodhulp te doen: wij zijn geen eerste hulp bij rampen, maar bouwen aan de lange termijn. Wij zetten partnerships op met mensen die leven in moeilijke omstandigheden, maar voluit gaan voor beter. Hun projecten willen we versterken, zodat hun inspanningen zo veel mogelijk anderen vooruit stuwen.

Krachten bundelen
Als koepel bundelen we de krachten van tientallen lidorganisaties, honderden burgerinitiatieven en duizenden vrijwilligers. Op die manier wordt onze stem luider, ook aan tafel bij politici. 

De juiste acties op de juiste plaatsen
Het geld dat we ophalen, verdelen we onder onze lidorganisaties. Steun je ons, dan steun je dus ook Broederlijk Delen, Oxfam, Dokters van de Wereld of een van onze zestig andere partners.

Het grotere verhaal zien
Wereldproblemen aanpakken vergt overzicht. Migratie in goede banen leiden kan niet zonder ook te begrijpen hoe het klimaat mensen op de vlucht jaagt. Dankzij ons breed netwerk zien we de verbanden en kunnen we structurele oplossingen bouwen.

Hoe wij het aanpakken

We werken samen met internationale partners

We kiezen voor oplossingen op lange termijn. Daarom werken we samen met partnerorganisaties die strijden voor een open, tolerante maatschappij en tegen ongelijkheid. 

Image
11.11.11 in Congo
Image
Vrijwilligers in Zingen met extra grote soeppotten, ter voorbereiding van de soepverkoop

We sensibiliseren en stimuleren

We stimuleren iedereen om na te denken over ongelijkheid, duurzaamheid en rechtvaardigheid. Want hoe meer mensen achter ons staan, hoe beter we onze politici kunnen overtuigen. Doe jij ook mee?

Image
Vrijwilligers doen een plakactie in Kortemark

20.000 vrijwilligers, en jij

Er is bijna geen gemeente in Vlaanderen waar niets beweegt rond 11.11.11. Kom helpen. Stap mee in onze campagne, zamel geld in, laat je stem horen.

Je helpt waar en hoeveel je wil, maar staat er nooit alleen voor. 

Samenwerken werkt

Of het nu gaat om klimaatrechtvaardigheid, eerlijke handel, veilige en legale migratie of respect voor mensenrechten, wij vinden dat niemand achtergelaten mag worden.

Daarom gaan we over tot actie. Met jouw steun. En met succes.

Image
3 vrouwen trekken aan hetzelfde zeel