Image
Dinosaurus en meisje met affiche 'Premios hacia la Extinción'

Mocicc uit Peru geeft prijs aan grootste vervuilers

Beweging

Op 1 december reikt Mocicc drie prijzen uit aan de grootste vervuilers.  Alle Peruaanse burgers kunnen meestemmen en zo de bedrijven veroordelen voor milieuschade.

Mocicc is een burgerbeweging tegen klimaatverandering in Peru en partner van 11.11.11.  Voor het ogenblik is de organisatie  één van de vertegenwoordigers van het Peruaanse middenveld tijdens de internationale klimaattop COP27 in Egypte.

Tijdens de klimaattop reikt het Climate Action Network dagelijks een prijs uit, de 'Fossil of the Day Award'.  In Peru lanceerde Mocicc intussen hun nieuwe campagne 'Premios hacia la Extinción' of 'Prijzen voor de uitroeiers'.  In de campagne gaan ze op zoek naar de bedrijven en instellingen die de meeste uitstoot veroorzaken.  Zo willen ze de Peruaanse bevolking informeren en de aandacht vestigen op de schade die veel bedrijven en instellingen aan de planeet toebrengen.

  Drie categorieën van vervuilers

  Er zijn drie categorieën van vervuilers:

  • Los Dinopetroleros, bedrijven wiens activiteiten olielekken veroorzaken aan de Peruaanse kust en in het Amazonegebied;
  • Los Bosquicidas, bedrijven die bijdragen aan ontbossing;
  • Los Disfuncionarios, instellingen die wetten hebben bevorderd die het milieu aantasten en bijgevolg het probleem van de opwarming van de aarde verergeren.

  De campagne is een mix van humor, informatie en aanklacht.  Een dinosaurus is het symbool van de actie.  Alle Peruaanse burgers kunnen tot 1 december deelnemen via de campagnewebsite. Per bedrijf en instelling vinden de deelnemers een verslag dat de benoeming ondersteunt.  Op 1 december maakt Mocicc de 'winnaars' bekend tijdens een gala-uitreiking.

  Image
  Dinosaurus en meisje met affiche 'Premios hacia la Extinción'
  Image
  Banner Mocicc - Sin Planeta no hay Futuro

  Over MOCICC

  MOCICC is een groep van maatschappelijke organisaties, activisten en collectieven die hun krachten willen bundelen in de strijd tegen klimaatverandering. Zij onderzoekt al dertien jaar de klimaatverandering en haar gevolgen en zoekt naar alternatieven voor klimaatverandering. Mocicc mobiliseert ook om discussie en actie van burgers tegen deze bedreiging op gang te brengen.

  Naar de partnerpagina over Mocicc