Neem 11.11.11 op in je testament

En blijf vechten voor een wereld zonder uitbuiting. Ook als je er niet meer bent. Neem een legaat voor 11.11.11 op in je testament, en help ook de komende generaties op te komen voor een rechtvaardige wereld.

Wat is een legaat?

Een legaat is een schenking bij testament, van roerende of van onroerende goederen. Met een testament gaan je bezittingen na je overlijden naar diegene die opgenomen is in je testament. Dat kan een persoon zijn of een goed doel zoals 11.11.11. Door 11.11.11 in je testament op te nemen, krijg je de kans om je idealen na te laten aan de volgende generaties. 

Daarbovenop geldt er voor schenkingen aan het goede doel in Vlaanderen ook een nultarief. Je moet hier dus geen belastingen op betalen. Zo komt je geld terecht waar jij het wilt, en ben je zeker dat het goed besteed wordt. 

Hoe begin je aan een legaat?

Onze deur staat altijd voor je open. Wij gaan regelmatig ten rade bij juridische specialisten en beantwoorden maar al te graag je vragen met de nodige discretie. We helpen je om alles juridisch te regelen. Zo ben je zeker dat alles zorgeloos en correct verloopt. Uiteraard kan je ook langs je notaris gaan voor meer informatie. 

Wil je meer weten? Lees je graag de legatenbrochure van testament.be thuis op papier eens rustig na? Of wil je graag een gesprek over een legaat voor 11.11.11?  Vul hiernaast het formulier in of stuur een mailtje naar steven.moens@11.be. 

We staan je, in alle vertrouwen, heel graag bij met raad en daad.

Ja, ik heb interesse

Laat weten hoe je graag meer informatie krijgt en vul je gegevens in

Je mag me contacteren om een afspraak te maken:

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de privacy wet- en regelgeving.  Meer informatie vind je in onze Privacyverklaring

Waarom kiezen zij voor het legaat?

Frank en Chantal zijn al jaren trouwe 11.11.11-supporters en namen 11.11.11 op in hun testament. Chantal: "Onlangs erfde ik zelf van een oom en merkte hoe veel van de erfenis naar de staat gaat. Vandaar onze interesse in het goede doel."

"Het regelen was eigenlijk heel makkelijk", zeggen ze. "We kregen wat voorbeelden van een testament van 11.11.11 en zijn hiermee naar de notaris geweest. Het eerste bezoek is trouwens gratis. We hebben een handgeschreven testament gemaakt en bij de notaris in bewaring gegeven. Dat kost niet veel en je bent toch zeker dat je wil correct wordt uitgevoerd."

Heb jij nog een duolegaat? Nieuwe regelgeving sinds 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 geldt er in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer voor testamenten met een duolegaat. Deze afschaffing is ook van toepassing voor testamenten die voor deze datum opgesteld werden. 

Ter compensatie hiervan komt er een nultarief voor schenkingen aan goede doelen en een nieuw tarief voor wie een deel van hun vermogen aan een goede vriend wil schenken. Nalaten aan 11.11.11 wordt dus belastingvrij. 

In Brussel en Wallonië is de wetgeving rond het duolegaat wel nog geldig.