Image
Meisje uit Oekraïne op de vlucht in Italië

Miljoenen op de vlucht

Solidair, ook met andere mensen op de vlucht

Talloze Vlamingen stellen hun huis open voor Oekraïense gezinnen die op de vlucht zijn voor gevaar voor eigen leven. Het draagvlak voor solidariteit met mensen op de vlucht is duidelijk heel groot. Dit is naast hartverwarmend, vooral ook hoognodig.

Toch blijven we met een dubbel gevoel zitten. Els Hertogen, directeur van 11.11.11, schreef een opinie voor Knack en stelde zich de vraag waar we het echt over moeten hebben. 

Image
Els Hertogen

Laat de manier waarop wij onze solidariteit tonen met Oekraïners op de vlucht een voorbeeld zijn voor hoe we nu en in de toekomst alle mensen op de vlucht een betere toekomst kunnen geven

Els Hertogen
Directeur 11.11.11

Mensen uit Syrië op de vlucht voor oorlog: de vergeten crisis

De verontrustende situatie van Syrische vluchtelingen in Turkije dreigt te midden de aandacht voor de Oekraïense vluchtelingencrisis op de achtergrond te geraken. Deze gaat namelijk pijlsnel achteruit. In een recent rapport trekt 11.11.11 ook voor deze mensen op de vlucht aan de alarmbel. Turkije vangt namelijk ruim 3.7 miljoen Syriërs op, de grootste vluchtelingenpopulatie ter wereld. De situatie waarin deze mensen terechtkomen is op z’n zachts gezegd schrijnend te noemen. 

 

Image
Visual EU-Turkije
Watch 11.11.11 op de manifestatie voor vrede en solidariteit on YouTube.

Op straat voor vrede en solidariteit

Op 27 maart 2022 kwamen we mee op straat om onze verontwaardiging uit te drukken over de Russische invasie en voor vrede en solidariteit. 

Naima Charkaoui van 11.11.11 stond Bruzz te woord: “We zijn hier met 11.11.11 om de oproep voor vrede te ondersteunen én de oproep voor solidariteit, niet enkel met vluchtelingen uit Oekraïne maar ook met andere vluchtelingen. En solidariteit wereldwijd: want de gevolgen van deze oorlog gaan veel verder dan Europa."

Meer opinies