Image
Jongeren spelen 1 tegen allen in Kortrijk

Speel '1 tegen allen'

Wist je dat je kapotte smartphone een goudmijn is?  Of vraag je je af wat er anders moet in je stad of gemeente?  In dit spel leer je niet alleen wat er scheef loopt.  Je kan ook meteen tot actie overgaan.

11.11.11 daagt je uit. Speel ‘1 tegen allen’ met je klas, je school of je jeugdbeweging en denk samen na over onze omgang met grondstoffen, het klimaat, migratie en meer. 

Zo maak je kennis met changemakers als Passy, Jorge en Maman Migrant, die zelf strijden voor een duurzame, leefbare toekomst voor iedereen. Leer hoe zij de wereld een stukje rechtvaardiger en meer solidair maken, en ontdek wat je zelf kan doen.  

Download het volledige spel onderaan deze pagina.
Of ontleen het in je provinciaal kantoor

 

Hoe speel je 1 tegen allen?

  • Doel:  Jongeren gaan een resem uitdagingen aan die ze binnen de tijd tot een goed einde moeten brengen. Hoe ze dat doen, kiezen ze zelf, maar ze moeten sowieso samenwerken. Voorzie zeker een beloning als je groep erin slaagt om alle uitdagingen te volbrengen.
  • Doelgroep: 12+ ‘1 tegen allen’ speel je met jongeren vanaf 12 jaar op school, in het jeugdhuis, met je jeugdbeweging...
  • Duur: 1 - 2 uur De korte versie rond je af in 50 minuten of 1 lesuur (intro campagnefilmpje + speluitleg, 30 minuten uitdagingen oplossen en 10 minuten nabespreking). De uitgebreidere versie duurt 1,5 tot 2 uur. Hoe meer deelnemers, hoe meer uitdagingen.
  • Groepsgrootte: 8 - 30 deelnemers
  • Begeleiding: Een leerkracht, de leiding van de jeugdbeweging, een opvoeder...
  • Locatie: binnen of buiten
  • Materiaal: Op één van de gele kaarten in het spelpakket vind je een overzicht van het materiaal dat je nodig hebt om het spel te spelen. De video’s kan je hieronder bekijken

Filmpjes bij het spel

Bij het spel horen verschillende filmpjes. Hieronder ontdek je alvast waarom changemakers broodnodig zijn. En kan je genieten van Tourist LeMc en ons campagnelied Ubuntu.

Alle andere filmpjes vind je hier.

Watch Waarom changemakers broodnodig zijn on YouTube.
Watch Tourist LeMC - Ubuntu on YouTube.

Download het 1 tegen allen-spel


Bedankt voor je interesse in het 1 tegen allen-spel. Om de materialen - een fiche en een PowerPoint - gratis te kunnen aanbieden, hebben we enkele gegevens nodig. We gebruiken ze alleen intern, dus niet voor commerciële doeleinden. We geven ze ook niet door aan derden.