Image
Openluchtfototentoonstelling

Silke organiseerde een openlucht fototentoonstelling voor 11.11.11

Beweging

Silke, 23 jaar en uit Gent, organiseerde een openluchtfototentoonstelling voor de mensen in haar buurt. Ze deed dit in kader van het postgraduaat Duurzame Ontwikkeling dat ze dit jaar volgt aan de hogescholen VIVES en Howest.

Image
Studenteninitiatieven_Silke

Wie ben je?

Ik ben Silke, 23 jaar uit Gent. Voor ik aan het postgraduaat begon behaalde ik een master in Orthopedagogiek.

Waarom volg je de opleiding postgraduaat duurzame ontwikkeling? 

Mijn opleiding Orthopedagogiek was bijna uitsluitend op de (hulpverlening)context hier in België gericht en met deze opleiding wilde ik mij verdiepen in een meer mondiaal perspectief.

Welke actie deed je voor 11.11.11?  

Ik organiseerde een ‘openluchtfototentoonstelling’ met de beelden die fotograaf Tim Dirven maakte van de Syrische stad Raqqa. Ik hing de foto’s op rond mijn huis en nodigde enkele buurtbewoners en kennissen uit om de tentoonstelling te komen bezoeken.

Ik kwam op het idee door een gelijkaardige fototentoonstelling in Gent. Ik wilde hetzelfde doen met de foto's van Tim Dirven.

Een fototentoonstelling is een dankbare om een onderwerp zoals de situatie in Raqqa aan te kaarten.

Welke doelgroep koos je en waarom? 

Ik koos ervoor om de tentoonstelling te organiseren voor buurtbewoners. Omwille van de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de actie groots aan te pakken. Ik vond het ook wel interessant om de tentoonstelling te delen met mensen die niet per se met dit thema bezig zijn in het dagelijkse leven.  

Rond welke changemaker of organisatie heb jij je actie opgezet?  

Rond Totol, een partnerorganisatie van 11.11.11. Totol geeft de inwoners van de verwoeste Syrische stad Raqqa nieuwe kansen. Ze doen aan armoedebestrijding door het geven van cursussen en het verdelen van landbouwmateriaal en zaden. Daarnaast biedt Totol psychologische begeleiding aan oorlogsslachtoffers.  

Image
Openluchtfototentoonstelling

Doe zoals Silke en zet zelf een toffe actie op. Wij staan klaar om je te ondersteunen!

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.