Image
klimaatmars

Kom in actie voor klimaatrechtvaardigheid

Het klimaat staat in brand en we moeten nu van ons laten horen! Vecht samen met ons voor meer klimaatrechtvaardigheid met tal van acties, campagnes en andere activiteiten.

Image
Elizabeth Wathuti

133 610 handtekeningen voor Elizabeth Wathuti

Dankjewel om de oproep van Elizabeth mee te ondertekenen. Ze heeft  wereldwijd 133 610 handtekeningen verzameld.

Ze vraagt leiders om nu te handelen en de nodige financiering te voorzien voor gemeenschappen in de frontlinie van de klimaatcrisis.

Haar open brief aan minister Sharma (voorzitter COP 27) en minister Shoukry (minister van Buitenlandse Zaken van Egypte) waarin ze zich nogmaals richt tot de wereldleiders, heeft ze overhandigd op de COP27 in Sharm-el-Sheikh.

Amazonía roept op voor klimaatrechtvaardigheid

Zag je haar lopen tijdens de Reuzenstoet in Borgerhout of op de Klimaatmars in Brussel?  Met haar lengte van 3m80 kon je er dan ook moeilijk naast kijken. Ook haar lievelingsdieren de ara en de toekan waren erbij.

Image
Klimaatmars 23 oktober 2022 - Artino
©Artino Van Damas
Image
Klimaatmars Brussel - met banner Klimaatonrecht raast verder

Met 30 000 roepen we op tot actie voor het klimaat

Op 23 oktober stapten we - in aanloop naar de Internationale Klimaatconferentie (COP27) in Egypte - met 30.000 door Brussel. Ook 11.11.11 was er bij en gaf er de start van de najaarscampagne over klimaatonrecht.

Bij de 11.11.11-delegatie zien we ook reuzin Amazonía, de grootste klimaatactiviste ter wereld en Passy Mubalama van de Congolese 11.11.11 partnerorganisatie AIDPROFEN.

 

Blijf je graag op de hoogte van de acties en evenementen die 11.11.11 organiseert voor en over het klimaat?

 Schrijf je in voor onze klimaat-updates

Image
klimaatmars

Gezocht: 200 mensen die meestappen met 11.11.11 en reuzin Amazonía!

Ook zo verhit door klimaatonrecht? Of lig je nu eerder wakker van de stijgende energieprijzen?

Je hoeft niet te kiezen. Want de klimaatcrisis is de moeder aller crisissen!  Omdat we zo afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, neemt de klimaatcrisis toe en stijgen de ongelijke gevolgen voor zij die er het minst toe bijdragen.

De klimaatcrisis wijst ons op een systeemcrisis die we bij de wortel moeten aanpakken. Maak met 11.11.11 mee het verschil en trap op 23 oktober de najaarscampagne tegen klimaatonrecht af!

#standupforclimate

Vorig jaar riepen meer dan 100 scholen: "Wake up for Climate!" Nu moet iedereen wakker zijn en is het tijd om op te staan! 

Op vrijdag 21 oktober 2022 worden alle Belgische kinderen en jongeren uitgenodigd om ‘op te staan’  voor het klimaat. Scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen: we hebben jullie allemaal hard nodig om de hele bevolking in actie te krijgen.
 

Image
StandUpForClimate_211022
Image
Reus beeld Shamisa Debroey_400
© Illustratie Shamisa Debroey

Maak een REUSachtig statement voor Klimaatrechtvaardigheid

Maak online kennis met jonge Ecuadoraanse klimaatactivistes en bouw met hun input letterlijk een reus die opkomt voor klimaatrechtvaardigheid. Loop samen met de reus in de Reuzenstoet in Borgerhout en maak je statement voor meer dan 10.000 toeschouwers. 

Image
Klimaatactiekamp2022_groepsfoto

Terugblik op een fantastisch klimaatactiekamp: Inspiratie, actie, reflectie en connectie!

Van 4 tot en met 7 juli 2022 gingen een 15-tal jongeren op klimaatactiekamp naar de Hoge Rielen (Kasterlee). Een samenwerking tussen Globelink, 11.11.11 en het jongerencollectief Climate CollActive. Een boeiend en afwisselend programma zorgde voor een fantastisch kamp met een heerlijke groepssfeer. Dat verdient een korte terugblik!

Image
affiche expo

Young Faces

11.11.11 vroeg Mies Cosemans en Jan De Deken om portretten van jonge activisten in België en in Zambia te maken. Mies brengt zes Belgische klimaatactivisten op een prachtige manier in beeld. Jan trok voor de portretten in deze expositie naar Zambia, waar hij in gesprek ging met vijf inspirerende jongeren. 

Met de expo willen we aantonen dat er in elk van ons een activist schuilt.  Activisten zijn er in alle vormen en maten. En of je ze nu op straat ziet of niet, iedereen is strijdbaar op zijn eigen manier.  

Terugblik Panelgesprek - klimaat: een crisis tussen oorlog & vrede

Climate CollActive is een jongerencollectief dat klimaatacties op poten zet in België, onder de vleugels van 11.11.11 en Globelink vzw. Als eerste grote actiemoment organiseerde het Climate CollActive op woensdag 11 mei een interessant panelgesprek - Klimaat: een crisis tussen oorlog en vrede.

Wij blikken graag nog even terug op dit interessante debat, bekijk de aftermovie, korte videos en beelden.

Image
Panelgesprek_ClimateCollActive_CatoVDK

#FlagTheClimate

In augustus trommelden we alle creatieve jongeren tussen 15 en 35 jaar op om een 11.11.11-klimaatvlag te ontwerpen. En of jullie enthousiast waren! Onze jury kreeg het zwaar te verduren, maar koos voor het ontwerp van Ine Meganck: een zandloper die laat zien dat de tijd écht dringt voor het klimaat. 

Laat ook van jou horen en toon dat je opkomt voor het klimaat met onze vlag. Een klimaatvlag gemaakt door jongeren, voor jongeren. Haast je en bestel jouw eigen unieke exemplaar. Neem je vlag mee naar een volgende klimaatactie en laat ze ook daar wapperen, of hang de vlag aan je gevel. Vergeet de hashtag #FlagTheClimate niet als je jouw exemplaar in de schijnwerpers wil zetten. 

Image
#FlagTheClimate - klimaatvlag
Image
Klimaatactiekamp - Climate CollActive

Klimaatactiekamp 4 tot 7 juli - Schrijf je nu al in!

Climate CollActive - klimaatactiekamp van maandag 4 tot en met 7 juli! Ben je jonger dan 30? En heb je nog niet veel plannen de eerste week van de zomervakantie? Kunnen daar nog 3 nachten activisme bij?

Het open jongerencollectief Climate CollActive onder de vleugels van Globelink en 11.11.11, organiseren in de eerste week van juli een klimaatactiekamp. Heb je interesse in het thema klimaat maar heb je nog niet zo veel ervaring, geen probleem het programma staat open voor iedereen.

Nieuwe plannen open jongerencollectief 'Climate CollActive'

Omdat 11.11.11 klimaatrechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt, sloegen we vorig jaar de handen in elkaar met jeugddienst Globelink voor een nieuw project: The Road to Glasgow. Interesse om dit jaar deel te nemen aan het jongerencollectief?  

11.11.11, Globelink en het jongerencollectief The Road to … organiseerden een kick-off op woensdag 30 maart 2022. Een boeiende avond met een inspirerende speech van klimaat-en mensenrechtenactivist Shanthuru, twee acties werden door de jongeren gecreëerd waarmee het collectief nu verder aan de slag gaat. En op het einde van de avond werd er gestemd op een nieuwe naam voor het jongerencollectief: Climate CollActive.

Heb je zin om klimaatacties verder mee vorm te geven en uit te voeren? 

Image
Road to ...
@Catovdk

Open Call klimaatbeurzen

Ben je tussen 15 en 35 jaar en wil je, samen met je school, jeugdbeweging of vereniging, een actie organiseren of een project opstarten rond de gevolgen van de klimaatcrisis? Een klimaatfestival, een podcast over klimaatactivisme, een straatactie? Het kan allemaal! In samenwerking met de Europese Commissie en 1Planet4All geeft 11.11.11 financiële steun aan projecten georganiseerd door en voor jongeren!

Image
Jongeren van Uit de Marge Leuven met spandoek SOS voor de planeet
Image
Jonge Wolven

Jonge Wolven: gebeten door klimaat en migratie

Het thema migratie is vandaag opnieuw brandend actueel en de klimaatcrisis is al lang geen ver-van-ons-bed-show meer. Samen met enkele jonge, getalenteerde politici proberen we antwoorden te formuleren op deze heikele kwesties, vakkundig gemodereerd door Linda de Win.  

Image
Zuidcafé

Zuidcafé: rechten van de natuur

Hoe maak je het mogelijk om rivieren of bossen, met al wat erin leeft, te beschermen tegen vervuiling en vernietiging? Misschien door een ecosysteem of een deel ervan rechtspersoonlijkheid te geven? Hoe krijgt de natuur zélf rechten en is het niet langer ‘bezit’ van iemand anders? Dat en nog veel meer zoeken we uit tijdens een nieuw Zuidcafé op dinsdag 29 maart in de Roma in Antwerpen. 

The Road to Glasgow - Jongerencollectief

Omdat 11.11.11 klimaatrechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt, sloegen we de handen in elkaar met Globelink voor een nieuw project: The Road to Glasgow.

In 2021 werden heel wat activiteiten georganiseerd: een kick-off waarbij jongeren in dialoog gingen met beleidsmakers, hieruit werden sterke aanbevelingen geformuleerd die zichtbaar werden gemaakt via talrijke graffiti-straatacties in verschillende steden. Begin van de zomer volgde er een straf klimaatactiekamp in Brussel. En tenslotte volgde een traject richting COP26, waarbij 15 jongeren deelgenomen hebben aan de reis met boeiende internationale uitwisselingen, activiteiten, deelname aan grote manifestaties en er werd zelfs een stille actie georganiseerd 'Be fair MAPA need a chair'. 

Als je meer informatie wenst hierover, of deel wil nemen aan het jongerencollectief, mail dan naar karen.debroeck@11.be.

Image
Road-to-glasgow
Image
visual podcast

Organiseer een kano- of kajaktocht en beluister de podcast van Klimaatling

Wil je alleen, met je vrienden, familie, collega's of medevrijwilligers een ontspannen activiteit doen en ondertussen iets bijleren over de klimaatverandering? Dan is de podcastreeks 'Water aan de lippen' helemaal iets voor jou.

Meer over klimaatactie

Image
Gefinancierd door de Europese Unie

Deze activiteiten worden aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie binnen de projecten Climate Action en 1Planet4All. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.