Image
Thank You For The Rain

Film Thank You For The Rain

De Film 'Thank you for the Rain', laat zien wat veerkracht in de praktijk betekent. Regisseur Julia Dahr brengt een pakkend en intiem portret van de grote strijd tegen klimaatverandering van een nobele kleine Keniaanse boer. 

De Keniaanse boer Kisilu legde vijf jaar lang zijn dagelijks leven vast met een camera. Die laatste kreeg hij van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van de klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Bekijk hier de trailer van Thank You For The Rain

Watch THANK YOU FOR THE RAIN - official trailer on YouTube.
Image
Thank You For The Rain
(c) Thank You For The Rain

Waarover gaat deze film?

Kisilu filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap op regen. Maar als die er eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis. En een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen.

Deze gebeurtenissen motiveren de boer tot actie. Kisilu begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om op de grote klimaatconferenties zijn zegje te doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand. Bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

Organiseer een filmvertoning in je gemeente, op school

‘Thank You For The Rain’ is een krachtig en menselijk verhaal van Kisilu, zijn familie en de gemeenschap waarin hij leeft. De film toont de impact die klimaatverandering nu al heeft op het leven van mensen. ‘Thank You For The Rain’ gaat over machteloosheid, armoede en verdriet. Maar de film gaat vooral ook over hoop, veerkracht en over een gedreven changemaker die iedere dag weer vecht voor een betere toekomst voor zijn kinderen.

Deze film wordt ook aangeboden aan secundaire scholen, met een fiche voor een klasgesprek.

Image
Thank You For The Rain
(c) Thank You For The Rain

Praktisch

Thema’s: klimaatrechtvaardigheid - landbouw - Kenia - klimaattop – changemakers - gender

Doelgroep: Vanaf 15 jaar - NL ondertiteld 

Duur:  59 min versie – regisseur Julia Dahr, 2017

Prijs: gratis

Interesse? Vul het formulier hieronder in. Opgelet voor een filmvertoning in Nederland hebben we jammer genoeg geen rechten.

Image
Thank You For The Rain
(c) Thank You For The Rain

Vraag je film aan

Laat je gegevens achter en ontvang de link naar de film ‘Thank You For The Rain’ in je mailbox. Om deze film gratis te kunnen aanbieden, hebben we enkele gegevens nodig. We geven je persoonlijke gegevens niet door aan derden en contacteren je enkel éénmalig voor een evaluatie.
We contacteren je achteraf éénmalig voor een evaluatie
 

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u te informeren waar je de film kan bekijken, en voor een evaluatie achteraf.  Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel
Image
Gefinancierd door de Europese Unie

Deze documentaire wordt aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie. De inhoud valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 (project ClimateAction) en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.