Image
uitnodiging wereldkamp

Wereldkamp: Hack the future

Icon meeting Group 2
Ontmoeting
-

Rebels, gezellig, inspirerend!

  • Broedplaats voor systeemverandering;
  • Labo voor activisten;
  • Inspiratiebron voor een duurzame wereld.

 
Het kamp brengt jong en oud samen die nu in actie komen en elkaar willen inspireren in de strijd voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Ben jij ook een gangmaker voor systeemverandering? Hou dan alvast 30 juni tot 4 juli vrij in je agenda.   

Hack the Future


Het thema dit jaar is Hack the Future. Want als we onze toekomst veilig willen stellen moeten we het systeem veranderen, zoveel is duidelijk. Je komt meer te weten over effectieve 'hacks' waarmee je de wereld kan veranderen. Heeft het zin om op te stappen in de Klimaatmars (of me vast te kleven aan een Van Gogh)? Reis ik vanaf nu alleen nog met de fiets? Hoeveel kinderarbeid zit er in mijn favoriete chocolade en zijn er alternatieven? Is er een goede film over klimaat waarvan ik niet ga huilen? Moet je een pijplijn opblazen om van onze olieverslaving af te komen? Kan ik een rechtszaak aanspannen tegen een doortrapt regime of bedrijf? ...  
 
Alle antwoorden liggen op jou te wachten in de Hoge Rielen. We werken alvast samen met Oikos, JNM, RESET.VLaanderen en De Transformisten zodat we geen enkele hack over het hoofd zien.

Het kamp is een laboratorium, een zomerschool en een fesitval in één. Je luistert naar inspirerende sprekers, leert er hoe je duurzaam leeft, hoe je actie kan voeren. Er worden debatten en workshops gehouden. We kijken films, spelen inleefspellen, zingen samen aan het kampvuur en drinken gezellig samen iets aan de zomerbar. Op Wereldkamp eten we gezond, vegetarisch en biologisch.

Kortom het kamp is een plaats waar je je ongehinderd zorgen kan maken over de toestand van de wereld. Het is ook een vorm van slow tourism, want ondanks het mondiale perspectief is het ook een week duurzaam kamperen in eigen land.

Je mag er zeker van zijn. Je zal uitgedaagd worden: om actie te ondernemen, je standpunt te verduidelijken en kleur te bekennen. Dankzij de veilige en moedige ruimte is er openheid voor ieders mening.  

Kom meer te weten en schrijf je in