Image
Banner boek "Van liefdadig naar rechtvaardig"

Van liefdadig naar rechtvaardig

11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit - Els Hertogen

Concrete handvatten om echt iets aan de ongelijkheid te doen

Er zijn veel globale uitdagingen die ons wereldwijd verbinden, zoals de klimaatcrisis of een pandemie. De gevolgen ervan raken sommigen echter meer dan anderen. Dit onrecht vraagt een antwoord in de vorm van internationale solidariteit.

Maar wat betekent internationale solidariteit in deze turbulente tijden? En hoe organiseren we dat best in de toekomst?

Els Hertogen verzamelde 11 vooraanstaande buitenlandse auteurs die hun licht hierop werpen in prikkelende essays (oa Jason Hickel, Natalia Greene, Lidy Nacpil en Izabella Teixeira). Ze brengen visies over herverdeling en ecologie tot dekolonisatie en technologie.

Hun analyses en oplossingen zijn verschillend, maar erg aanvullend en als er één iets zeker is, is dat we naar de toekomst net méér internationale solidariteit nodig hebben, niet minder.

Watch Van liefdadig naar rechtvaardig on YouTube.

Met dit boek wil ik het debat voeden over hoe we deze solidariteit best aanpakken. Complexe uitdagingen vragen een veelheid aan stemmen en dat is exact wat ik met dit boek wil doen. Ik hoop dat het denkbeelden openbreekt, kritische bedenkingen ontlokt en mensen misschien zelfs aanzet tot handelen.

Els Hertogen
Directeur 11.11.11

Herbekijk de boeklancering

Op 20 mei lanceerden we het boek met een inspirerende avond over de toekomst van internationale solidariteit met Els Hertogen (directeur 11.11.11), Koen Vanmechelen (beeldend kunstenaar), Amir Bachrouri (voorzitter Vlaamse Jeugdraad), Valerie Del Re (directeur Greenpeace), Nadia Nsayi (expert dekolonisatie), Lisette Ma Neza (slam poet) en Meryame Kitir (Minister van Ontwikkelingssamenwerking).

Image
Boeklancering 'Van liefdadig naar rechtvaardig'

Bestel jouw exemplaar

Het boek "Van Liefdadig naar rechtvaardig. 11 Stemmen over de toekomst van internationale solidariteit" informeert, inspireert en engageert. Het voedt het debat en biedt een kompas waaraan beleid getoetst kan worden. Kortom, een must-read voor iedereen met een hart voor internationale solidariteit.