Image
Teach for SDG's. Een inspiratiegids rond SDG's voor scholen

In je school aan de slag met de SDG's

Werk met je leerlingen aan een betere wereld met de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). 

Lessen over de SDG's

Werk met je leerlingen aan een betere wereld met de Sustainable Development Goals of SDG’s. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen werden in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties om de wereld duurzamer te maken. Deadline: 2030.

Image
Teach for SDG's. Een inspiratiegids rond SDG's voor scholen
Image
Toekomstmakers filmproject JEF en 11.11.11

Toekomstmakers: met een reizende filmstudio naar scholen

Actief burgerschap is belangrijker dan ooit. Met Toekomstmakers van JEF stimuleer je leerlingen van het 5de en 6de leerjaar om hun eigen toekomst vorm te geven. Aan de hand van levendige  workshops, een mobiele filmstudio en een online platform waar ze advies krijgen van bekende mensen.

Sterke en straffe films en documentaires - secundair onderwijs

Image
Bigger Than Us
© Jour2Fête

11.11.11 stelt graag 4 films aan jou voor.  Hierin staan thema’s als klimaatrechtvaardigheid, Internationale solidariteit en mensenrechten centraal. ‘Thank You For The Rain’, ‘Arica’, ‘The Great Green Wall’ en ‘Bigger Than Us’. Organiseer een filmavond in je bibliotheek, cultureel centrum of op een andere plek in je gemeente. Een sterke film of documentaire brengt een (moeilijk) onderwerp in beeld en maakt het bespreekbaar.

Heb je een vraag, suggestie of opmerking?  Geef ze ons door via het formulier hieronder.  We contacteren je zo snel mogelijk.

Heb je een vraag of opmerking?

Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt