Image
Yassin

Yassin wil jongeren inspireren op zijn weg naar rechtvaardigheid

Changemaker

De 18-jarige Yassin Ayachi is ambassadeur van jongerenorganisatie YOUCA. Hij zette zich al eerder in voor de YOUCA Action Day, de jaarlijkse campagne van YOUCA in oktober. Dit jaar neemt hij een vast engagement op: “Ik sta voor de volle 100 procent klaar om het campagneproject in Guinee te ondersteunen.”

Met meer dan 15.000 zijn ze. De leerlingen die ieder jaar op de derde donderdag van oktober zich engageren om één dag te gaan werken voor een bedrijf, overheid, particulier of organisatie zoals 11.11.11. Hun loon, 55 euro, gaat naar sterke jongerenprojecten wereldwijd. Yassin is dit jaar als ambassadeur één van de gezichten van die campagne. En dat ambassadeurschap grijpt hij keihard vast.

“Dit jaar is het campagneproject van YOUCA een jongerenproject rond ondernemen in Guinee. Als ambassadeur van YOUCA ben ik naar daar gegaan om de plaatselijke, Guineese jongeren te leren kennen en meer over hun uitdagingen te weten te komen.” Zo leerde hij dat jongeren het er enorm moeilijk hebben om  aan een job te geraken.

Net zoals wij, hebben zij dromen om bijvoorbeeld een toffe job te vinden, maar door de situatie in het land kunnen ze die dromen moeilijk waarmaken."

"Door hen persoonlijk te leren kennen,  kreeg ik nog meer energie om er helemaal voor te gaan. Met mijn ambassadeurschap wil ik mee de situatie veranderen. Zo ga ik bijvoorbeeld langs bij scholen om ze meer te vertellen over het project dat we met Trias uit de grond willen stampen. Ik wil zoveel mogelijk leerlingen motiveren en mobiliseren om mee te doen aan de YOUCA Action Day. Samen met hen kunnen we echt werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.”

Zijn engagement gaat nog verder dan dat. Sinds kort is hij ook deel van de communicatie crew, een jongerencommissie binnen YOUCA, waar hij zijn creatieve video-skills inzet voor de communicatie van de organisatie. “Ik wil mijn talenten blijven inzetten om ook andere jongeren te inspireren.”

Image
Yassin

Steun Yassin!

Yassin engageert zich als ambassadeur voor YOUCA. Zo leerde hij al veel bij over jongeren en hun dromen in Guinee. Graag wil hij andere jongeren inspireren om zich ook in te zetten voor het goede doel.