Image
Studenteninitiatieven_Christophe

Studenten in actie voor 11.11.11

Beweging

Tijdens Changemakerscampagne - de najaarscampagne van 2020 - werkten studenten van het postgraduaat Duurzame Ontwikkeling aan Hogescholen VIVES en Howest elk een sensibiliserende actie uit. Hiermee wilden ze thema's zoals migratie, SDG's, diversiteit of waardig werk in de kijker zetten bij zeer uiteenlopende doelgroepen. We pikten er enkele inspirerende acties uit en laten studenten aan het woord over hun ervaring en motivatie.

Image
Studenteninitiatieven_Silke

Openlucht fototentoonstelling

Silke (23 jaar) uit Gent ging op zoek naar een sensibiliserende actie die coronaveilig kon verlopen. Zo kwam ze op het idee om een openluchtfototentoonstelling te organiseren voor de mensen in haar buurt. Een originele actie, ook in niet-coronatijden!

Diversiteit in het jeugdwerk

Soetkin organiseerde, vanuit haar achtergrond bij JNM, een actie om te streven naar meer diversiteit in het jeugdwerk. Ze nam de jeugdraad van Deinze mee in haar verhaal met een workshop op maat. Ze ontwikkelde daarnaast een handleiding die inspiratie en houvast kan bieden voor iedereen die met dit thema aan de slag wil.

Image
Studenteninitiatieven_Soetkin
Image
Studenteninitiatieven_Christophe

In gesprek met mensen op de vlucht

Christophe, 28 jaar en wonende te Antwerpen, wilde graag meer inzicht verkrijgen in de verhalen van mensen op de vlucht. Daarom knoopte hij met hen een gesprek aan tijdens een wandeling of zoomsessie. Hij deed dit met mensen die verblijven in het opvangcentrum van Lommel, de gemeente waarvan hij zelf afkomstig is.

Changemakerspel

Lieke, 24 jaar uit Brussel, wilde jongeren op een speelse manier kennis laten maken met Changemakers en SDG's. Ze ontwikkelde een spel waarbij Jong-Gidsen van de scouts zelf changemakers werden. Omwille van de coronamaatregelen verliep het spel digitaal. Dit bleek geen sinecure, maar met goede ondersteuning van de leiding beleefden de jongeren het plezierigste spel van hun leven!

Image
Changemakerspel
Image
Jornt

Sensibiliserende quiz over Totol en SAWA

Jornt wilde de mensen uit zijn directe omgeving kennis laten maken met mondiale thema's. Daarom organiseerde hij voor zijn kameraden van de voetbalclub een toffe online quiz waarbij hij op een speelse manier aandacht vroeg voor de situatie van Syrische vluchtelingen. Zo bracht hij de werking van de 11.11.11 partners Totol en Sawa for Development and Aid onder de aandacht. Leerrijk, inspirerend en fun in één pakket!

Doe mee met 11.11.11 en zet zelf een toffe actie op. Wij staan klaar om je te ondersteunen!

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.