Image
Stef tijdens zijn voorbereiding voor de beklimming van zijn persoonlijke Himalaya.

Stef uit Overijse toont dat iedereen changemaker is!

Beweging

Vrijwilligerswerk en goede doelen, die kreeg Stef met de paplepel binnen. Met een vader in de GROS, tantenonnekes in Afrika en nonkels in internationale projecten, werd het Stef al snel duidelijk: ‘Met extra waterputten alleen komen we er niet!’

Jarenlang zette Stef zich in voor 11.11.11 en een rechtvaardige en solidaire wereld. Wie in Overijse woont, zag hem meer dan 10 jaar aan hun voordeur verschijnen. Tot enkele jaren geleden het noodlot toesloeg: Stef werd gediagnostiseerd met een atypische vorm van MS, chronische astma en een sterk vernauwde kransslagader. Vandaag gaat Stef met chronische pijn én op krukken door het leven. Met campagnemateriaal op stap gaan werd onmogelijk.

Maar Stef bleef niet bij de pakken zitten. Een reportage over de leefomstandigheden in het Zuiden zette hem weer in beweging, letterlijk en figuurlijk. Uit bewondering voor de moed en wilskracht van deze mensen, zet hij nu zijn eigen actie op.

 

Image
Stef tijdens zijn voorbereiding voor de beklimming van zijn persoonlijke Himalaya.

Geïnspireerd door de dagdagelijkse ‘struggle’ die changemakers overwinnen, kies ik een actie die voor mij hetzelfde gevoel geeft

Image
Stef tijdens zijn voorbereiding voor de beklimming van zijn persoonlijke Himalaya.

‘Geïnspireerd door de dagdagelijkse ‘struggle’ die changemakers overwinnen, kies ik een actie die voor mij hetzelfde gevoel geeft’, aldus Stef. Daarom wilt hij vier maal de Montagne de Bueren in Luik beklimmen. Een totaal van maar liefst 1500 treden! Daarnaast wil hij 8 maal de Montagne Saint Walburge beklimmen. Voor de doorsnee mens al zwaar puffen, voor Stef een ware Himalaya.

‘Doe iets wat je uitdaagt’, weet Stef ons nog mee te geven. Voor ons is hij in iedere geval een prachtvoorbeeld van een changemaker!

 

Je kan de actie van Stef nog altijd steunen

Word net als Stef #1van11 en zet je eigen actie op

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.