Image
Rouba Profielfoto

Rouba geeft Syrische vluchtelingen hoop

Changemaker

Duizenden mensen uit Syrië, ooit een prachtig welvarend land, werden uit hun huis verjaagd door een allesverwoestende oorlog. Met niks meer dan overlevingsdrang op zak komen ze aan in Libanon. Daar staan Rouba en haar team klaar om ze weer hoop te geven. 

In deze coronatijden geven we extra steun in vluchtelingenkampen in Libanon, de situatie is er heel precair nu.

Image
Changemarker Rouba Mhaissen

 Rouba Mhaissen, activiste en directeur van SAWA for Development and Aid, is een jonge en inspirerende vrouw die zich met hart en ziel inzet voor Syrische vluchtelingen in Libanon. 

“In eerste instantie zorgen we dat de basisbehoeften vervuld zijn in de vluchtelingenkampen. Zo zorgen we voor voedsel en degelijk onderdak. We vangen mensen ook psychologisch op, omdat ze vaak heel wat meegemaakt hebben. In deze coronatijden geven we extra steun in vluchtelingenkampen, de situatie is er heel precair nu.” 

Later kunnen de vluchtelingen opleidingen volgen in de community centers of aan een van de mobiele scholen van SAWA. Zo krijgen ze weer een beetje hoop in het leven.
 

“Wij werken heel lokaal en dichtbij de mensen. De meeste van mijn collega’s zijn vluchtelingen uit Syrië, en kennen de noden perfect." Een initiatief voor en door vluchtelingen dus.
 
Zo zorgt Rouba dat mensen in een uitzichtloze situatie deze crisis overleven en terug hoop krijgen op een leefbare toekomst. Daarin kan jij vandaag ook een verschil maken, door zelf een changemaker te worden. Zorg jij ervoor dat de meest kwetsbaren terug hoop krijgen? 

Image
Changemarker Rouba Mhaissen

Steun Rouba vandaag nog!

Steun Rouba en help haar de meest kwetsbaren te ondersteunen.