Image
Filmvoorstelling

Organiseer een filmvertoning in jouw gemeente

Beweging

Organiseer in oktober of november een filmavond in de bibliotheek, het cultureel centrum of op een andere plek in jouw gemeente. Breng zo onze campagne op een laagdrempelige manier naar het brede publiek. Iedere film en documentaire vertelt op een eigen manier een uniek verhaal over changemakers

 

Thank you for the rain

De Keniaanse boer Kisilu legde vijf jaar lang zijn dagelijks leven vast met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Thema’s: klimaat - landbouw - Kenia - klimaattop

Link met 11.11.11-Changemaker Martin Vilela

Vanaf 15 jaar - NL ondertiteld - keuze uit lange (1u27 min) en korte (59 min) versie - Julia Dahr, 2017

Congo Lucha

De militanten van La Lucha (‘Lutte pour le Changement’ of ‘Strijd voor Verandering’) zetten zich in voor een betere toekomst in de Democratische Republiek Congo.

Gedurende twee jaar volgde Marlène Rabaud deze jongeren tijdens hun acties op het terrein en hun confrontaties met een steeds gewelddadiger wordende repressie van het regime van Joseph Kabila. Congo Lucha is een kostbare getuigenis van een sleutelmoment in de woelige geschiedenis van Congo.

Thema: Strijd voor democratische rechten - Democratische Republiek Congo

Link met 11.11.11-Changemaker Judith, lid van La Lucha

Vanaf 15 jaar - NL/ENG ondertiteld - 60 min - Marlène Rabaud, 2018

 

Rafiki

Rafiki vertelt het verhaal van Kena en Ziki, twee vrouwen die zich ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families samen verzetten tegen de onderdrukkende maatschappij waar ze in leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit wordt de druk ondraaglijk, waardoor de twee meisjes gedwongen worden om te kiezen tussen liefde en veiligheid.

Thema’s: Gender en diversiteit - LGBTQ+ - seksualiteit - discriminatie - vrouwen - Kenia

Link met 11.11.11-Changemaker Jorge

Vanaf 12  jaar - NL ondertiteld - 83 min - Wanuri Kahiu, 2018

 

L’homme qui répare les femmes

De regio Kivu in Congo is 's werelds grootste producent van het erts coltan. Maar deze natuurlijke rijkdom blinkt niet voor iedereen. Omwille van de illegale exploitaties verblijven verschillende buitenlandse legers ter plaatse. Reeds 20 jaar zijn er conflicten en werden duizenden vrouwen slachtoffer van seksueel misbruik. Regisseurs Thierry Michel (Katanga Business, Moise Katumbi) en Colette Braeckman vertellen het krachtige verhaal van dokter Mukwege, die – samen met de vrouwen die hij reeds hielp – de strijd aangaat tegen deze barbaarse oorlog.

Thema’s: Armoede, gezondheidszorg, misbruik, oorlog, vrouwen, Democratische Republiek Congo

Link met 11.11.11-changemakers Judith & Maman Migrant

Vanaf 12 jaar - NL ondertiteld - 112 min - Thierry Michel en Colette Braeckman - 2015

 

 

Demain

Wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen? Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrophe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien…

Thema’s: klimaat - economie - landbouw - milieu - onderwijs - voedselzekerheid

Link met de figuur van changemakers als dusdanig

Vanaf 12 jaar - NL/FR ondertiteld - 120 min - Cyril Dion - 2015

 

 

 

Wat kost dat?

Vertoningsrechten: Wanneer er openbare promotie wordt gevoerd (pers, sociale media, internet, affiches, flyers, …) wordt er gewerkt met borderel van de inkomsten (45%) met een minimumtarief van 100 euro.

In de praktijk komt dit neer op
0-66 toeschouwers: € 100
67+ toeschouwers: € 1,5 per toeschouwer
of 45% van de inkomsten (wanneer deze meer bedragen dan bovenvermelde bedragen)

Indien je een vertoning organiseert in besloten kring (bijvoorbeeld voor je 11.groep, zonder openbare promotie) dan zijn de tarieven anders. Contacteer campagne @11.be voor meer informatie.

Sabam: 11 euro per vertoning (tenzij je dit zelf in orde brengt)

Administratiekost: Indien je de film of documentaire (DVD) per post wenst te ontvangen, dan betaal je €8 voor huur en administratiekosten (verzendingskost). Na je vertoning dien je de DVD terug te zenden. Je kan de film ook zelf aankopen op DVD of - indien beschikbaar - ontlenen in je bibliotheek. In dat geval betaal je geen extra kosten.

 

Hoe boek ik een filmvertoning?

Stuur een mail naar campagne@11.be met de titel van de film of documentaire die je wil vertonen, de datum en de plaats. Wij bezorgen je alle info om de rechten in orde te brengen.