Image
Maharouf

Maharouf strijdt tegen hiv in Marokko

Changemaker

Maharouf is een volhardende netwerker die zich inzet voor de strijd tegen hiv in Marokko. Na een moeilijke aankomst vanuit Togo in Marokko besloot hij iets terug te doen voor de Sub-Saharaanse gemeenschap in Rabat.

Nu voert Maharouf ‘community HIV-tests’ uit voor de Association de Lutte Contre le Sida (ALCS), een Marokkaanse vereniging die solidair is met mensen met hiv. Het ALCS gelooft sterk in peer-to-peer bewustzijn. Omdat Maharouf bekend is en een groot netwerk heeft, is hij de geknipte persoon om mensen te informeren over de mogelijke symptomen en risicofactoren van hiv. De naam Maharouf betekent ‘bekend worden’ in het Arabisch, een naam die hij mooi heeft meegenomen. Wanneer de Sub-Saharaanse gemeenschap hulp nodig heeft is hij het aanspreekpunt voor advies. 

Via mijn netwerk breng ik mensen en ngo’s met elkaar in contact zodat ze elkaar kunnen versterken in hun dagelijkse strijd tegen hiv en aids.”

De beperkte toegang tot seksuele voorlichting en informatie over soa’s zorgt ervoor dat er in Marokko nog veel vooroordelen, misvattingen en taboes rond seksualiteit bestaan. Daarom wil Maharouf een breder publiek bewust maken van de preventie en risico’s van hiv. Maatschappelijke bewegingen zoals het ALCS zijn cruciaal in het Marokkaanse beleid rond hiv-preventie. Het ALCS lobbyt sterk bij gezondheidsinstanties om langdurige structurele initiatieven met een nationale omvang op poten te zetten. Zo werkt Maharouf samen met het ALCS culturele en sociaaleconomische barrières weg die de bewustwording rond en de behandeling van hiv en aids beletten.

Image
Maharouf

Steun het doel van Maharouf!

Maharouf sensibiliseert zijn gemeenschap over hiv. Het doel is om langdurige nationale initiatieven op poten te zetten.