Image
Lichtervelde

Lichtervelde organiseert Bubbelcup

Beweging

De 11.11.11-najaarscampagne zal er dit jaar ietsje anders uit zien. Onze vrijwilligers zijn druk in de weer creatieve manieren te denken om ook dit jaar changemakers te ondersteunen.  De 11.groep in Lichtervelde heeft dit goed begrepen.

De 11.11.11 vrijwilligersbeweging van Lichtervelde organiseert dit jaar een Bubbelcup voor gezinnen, een fietstocht en street art ten voordele van de Changemakerscampagne 2020. Changemakers zijn mensen of organisaties verspreid over heel de wereld, die zich inzetten voor burgerrechten en de natuur. Het kunstwerk zal over dit thema gaan en komt op het raam van de plaatselijke Wereldwinkel. Op 11 november verzamelen de sportievelingen zich aan OC De Schouw. Dat is het startpunt voor een fietstocht van ongeveer zestig kilometer.

De blikvanger van de 11.11.11 actie is de Bubbelcup. Deze vindt ook plaats op 11 november om 9u30 in de grote zaal van OC De Schouw. Kris Vandenbusche, lid van het comité, verteld dat ze van de beperkingen van de coronamaatregelen een uitdaging hebben gemaakt. 
 

Image
Lichtervelde
© Stefaan Beel

Wij dagen families of bubbels uit om sportief uit hun kot te komen

Sportief en veilig actievoeren doe je zo

De Bubbelcup verwijst naar de Simpelcup, een online wedstrijd tussen bekende Lichterveldenaren. Dezelfde organisatoren zijn betrokken en hebben sommige opdrachten overgenomen van de Simpelcup. Andere opdrachten zijn er in de plaats gekomen zodat iedereen, jong en oud, kan meedoen. De bekende commentatoren, Hans en Steven, zijn ook van de partij.

De teams moeten zes opdrachten voltooien. Deze opdrachten zijn: pijltjesschieten, touwspringen, muurzitten, lopen met gewichten, volleyballen en koord doorgeven. De mensen maken hun eigen teams van twee tot vijf leden. Om deel te nemen moet elke bubbel zich online inschrijven en 10 euro betalen. De teams komen niet met elkaar in contact, er wordt met tijdsloten gewerkt en alles wordt goed ontsmet. Zo zorgen ze ervoor dat alles coronaproof blijft. 

Achteraf kunnen de deelnemers, in hun eigen bubbel, iets drinken of soep eten in de foyer. Op een groot scherm zullen ze de resultaten van de andere teams kunnen volgen. 

De organisatie van het evenement is volop aan de gang. Kris Vandebusche merkt toch al op dat de Lichterveldenaren enthousiast zijn voor het evenement.

Inschrijven kan binnenkort via het 11.11.11-actieplatform. Ook jij kan makkelijk zelf een actie op poten zetten met het actieplatform.
 

Image
actieplatform

Zet zelf een actie op poten met het actieplatform

Wil je met jouw jeugdbeweging, groep vrienden of 11.comité zelf een, veilige, actie opzetten? We helpen je graag op weg met kant en klare actiemodellen op het actieplatform. Doe een afhaalactie of breng 11.producten aan huis.