Image
Judith Maroy Profielfoto

Judith strijdt voor vrouwenrechten en democratie in Congo

Changemaker

Congo is een land in chaos. Mensenrechten worden er voortdurend met de voeten getreden. Seksueel geweld en gewapend conflict zijn schering en inslag. Zo kan het niet verder. Gelukkig is er ook hoop. Een handvol jongeren strijdt voor vrouwenrechten en democratie. Judith Maroy is één van hen.

Vrouwen moeten hun eigen keuzes kunnen maken. Hun leven en lichaam moeten gerespecteerd worden.

Image
Changemaker Judith Maroy

Het is tijd om respect op te eisen voor mensenrechten. Zo neemt Judith het op voor de rechten van slachtoffers van seksueel geweld bij gewapende conflicten: “vrouwen moeten hun eigen keuzes kunnen maken. Hun leven en lichaam moeten gerespecteerd worden.”

 “Met ons burgerplatform La Lucha organiseren we betogingen en geweldloze sit-ins. We sensilbiliseren en mobiliseren de bevolking. Mensen weten vaak niet wat hun rechten zijn. Daarom maken we hen bewust van hun rechten en de macht die ze hebben om die op te eisen.”

"La Lucha is ontstaan uit verontwaardiging, omdat er écht iets moet veranderen. Nu strijden we met een hele hoop jongeren op een vreedzame manier voor democratie en vrouwenrechten. En steeds meer mensen sluiten zich bij ons aan."

Judith wil een betere toekomst afdwingen voor miljoenen mensen en samen bouwen aan het democratische en welvarende Congo van morgen. Daarvoor heeft ze jouw en onze hulp nodig. Zorg je mee voor verandering

Image
Changemaker Judith Maroy

Steun Judith vandaag nog!

Met jouw steun strijdt zij voor vrouwenrechten en bouwt La Lucha aan een rechtvaardig Congo.