Image
Jorge spreekt een menigte toe tijdens een betoging

Jorge en Promsex vechten voor liefde over alle genders heen

Changemaker

Er is geen plaats voor genderdebat in Peru. Niet-heteroseksuele relaties worden niet erkend. Transseksuelen mogen niet naar de universiteit. Velen werden ook al eens aangevallen. De LGBT-gemeenschap krijgt nog steeds niet de mensenrechten die ze verdient. Maar dat is zonder Jorge en zijn organisatie Promsex gerekend. Zij zetten alles op alles om gelijke rechten af te dwingen. 

Alle soorten mensen en relaties moeten aanvaard worden. Iedereen verdient dezelfde rechten.

Image
Changemaker Jorge

“Ik ben 41 jaar en ben homoseksueel. Het heeft me jaren gekost voor ik ermee naar buiten durfde te komen. Het is enorm complex om een afwijkende seksualiteit te hebben in Peru. Alle soorten mensen en relaties moeten aanvaard worden. Iedereen verdient dezelfde rechten. 

Promsex klaagt gevallen van discriminatie juridisch aan. Zo werd Azul Rojas opgepakt door de politie en gefolterd. Promsex heeft dit aangevochten bij het Interamerikaanse gerechtshof voor de mensenrechten. De Peruaanse werd verantwoordelijk gesteld. Een belangrijke overwinning, die zal maken dat staten beter zullen optreden tegen discriminatie en geweld

In scholen doet Promsex sensibiliseringscampagnes. Door kinderen bij te leren over LGBT geven ze de maatschappij van morgen vorm. Ze werken er ook aan preventie van pesten en begeleiding van jongeren die met pesten te maken kregen door hun seksualiteit.   

Er werden al grote stappen gezet, maar er is zeker nog werk aan de winkel. Promsex zit volop in de strijd om wetten goedgekeurd te krijgen rond homohuwelijk en discriminatie op de werkvloer

Jorge bouwt aan een Peru waar alle mensen gelijk zijn, ongeacht hun seksualiteit. En daar kan jij vandaag ook een verschil in maken. Zorg je mee voor verandering? 

Image
Changemaker Jorge

Steun Jorge vandaag nog!

Met jouw steun zet hij zijn strijd voor gelijkheid van mannen en vrouwen verder en komt Promsex op voor rechten van de LGBTQ-gemeenschap in Peru.