Image
Georges

Georges vecht voor een positieve kijk op LGBT+-personen in Libanon

Changemaker

Georges is een van de eerste openlijk homoseksuele LGBT+-activisten in Libanon en de Arabische wereld. Hij is de oprichter van zowel Helem als de Arab Foundation for Freedom and Equality. Beide organisaties willen een positieve kijk op de LGBT+-gemeenschap in de Arabische wereld bevorderen. Georges: “Eenmaal je als activist door de media wordt betrapt, heb je een stem. Er is geen weg terug.”

Sinds zijn verschijning op de Libanese televisie, heeft Georges nooit zijn engagement stopgezet om een tolerantere samenleving voor LGBT+-personen te creëren. Ondanks de schaarse financiële middelen en de weerstand van de politie, richtte hij twee organisaties op: Helem en de Arab Foundation for Freedom and Equality. Van die laatste is hij nu coördinator.

Beide organisaties leveren onmisbaar werk om de competenties van LGBT+-personen naar buiten te brengen en een gemeenschap te creëren die hun kracht en diversiteit aanmoedigt. Georges treedt op tegen willekeurige arrestaties van LGBT+-individuen en probeert met zijn organisaties de criminalisering en discriminatie van de LGBT+-gemeenschap tegen te gaan.

Eenmaal je als activist door de media wordt betrapt, heb je een stem. Er is geen weg terug.”

Zijn activisme kende een andere ongelofelijke weerklank binnen de Arabische taal. De enige woorden om naar homoseksuelen te verwijzen in het Arabisch waren ‘devianten’ of ‘perverten’. Daarom begon Georges het woord ‘mithli al-jin’ te gebruiken, de enige neutrale vertaling van ‘homoseksueel’. ‘Mithli al-jin’ komt steeds vaker voor en wordt nu zelfs door Libanese politici gebruikt. Zo zette Georges samen met andere activisten een enorme stap voorwaarts in de richting van een menswaardigere behandeling van LGBT+-personen in alle Arabische landen.

Image
Georges

Werk mee aan een solidaire samenleving met Georges!

Georges is een van de eerste openlijk homoseksuele LGBTQ+-activisten in de Arabische wereld. Hij richtte 2 organisaties op om het welzijn van de gemeenschap te bevorderen.