Image
Raamtekening Jeanne Devos Leuven

Eerste changemakers te bewonderen op raam van Leuvense stadskantoor

Beweging

Onze Leuvense vrijwilligers laten er geen gras over groeien. Na onze oproep om in het kader van onze campagne rond changemakers op zoveel mogelijk plaatsen muurschilderingen te maken, gaven ze begin oktober een spetterend startschot.

Image
Raamtekening Murals4Change Leuven
De niet te missen raamtekening van cartoonist Arnulf

Op het raam van het Leuvense stadskantoor portretteerde cartoonist Arnulf zuster Jeanne Devos en haar nicht Julie Hendrickx omringd door een enthousiaste sliert vrijwilligers en activisten. “De changemakers die wereldwijd risico’s nemen voor solidariteit en rechtvaardigheid staan niet alleen. Honderdduizenden supporters staan achter hen, en velen zijn klaar om de fakkel over te nemen. Dat wil ik wel even in de verf zetten!”, aldus Arnulf.

In ieder van ons schuilt een changemaker. Iedereen kan het verschil maken. Wil jij ook de campagne steunen? Maak dan een selfie voor de tekening en deel op sociale media. Licht toe wat de woorden van zuster Jeanne Devos bij jou oproepen en zwengel mee een golf van solidariteit aan.

Bo Scheepmans
11.groep Leuven
Image
Jeanne Devos en Julie Hendrickx
Jeanne Devos en haar opvolgster Julie Hendrickx

Wie is Jeanne Devos?

Changemakers strijden tegen onrecht en voor een duurzame toekomst voor iedereen. Daarbij ondervinden ze helaas veel tegenkanting. Zuster Jeanne Devos zette zich decennialang in voor huishoudpersoneel in India. Ze werd vaak de mond gesnoerd, maar gaf niet op. Met succes. In 2011 stichtte de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève een conventie ter bescherming van huispersoneel wereldwijd. Bovendien ontstond in India de National Domestic Workers Movement, een beweging die meer dan 2 miljoen leden telt en opkomt voor de naleving van de conventie. Haar nicht Julie Hendrickx neemt nu de fakkel van haar over.

Maak je eigen muurschildering

De komende weken zullen onze vrijwilligers in heel Vlaanderen en Brussel nog meer changemakers zichtbaar maken in het straatbeeld met creatieve muurschilderingen. 

Voel je het kriebelen om mee te doen? Ga dan op zoek naar een oude muur, een lelijke nutskast of een andere goed zichtbare plek die een kunstzinnig likje verf kan gebruiken. Bij ons kan je terecht voor tips en een kant-en-klaar actiepakket.
 

Image
treepack