Image
Bekerstand Vila Pace 2019

Dit was Vila Pace 2019!

Beweging

Van 6 tot 8 september was het weer Villa Pace in Sint-Niklaas, waar iedereen kon genieten van lekker eten, sfeervolle concerten, gezellige ontmoetingen en nog veel meer. Zelfs regenbuien konden niet beletten dat wij dit weekend voor Solidagro wederom als een zeer geslaagde editie benoemen. Op het Castrohof werden meer dan 1000 bekers ingezameld, tijdens de Ballonloop werd er gezwoegd en gezweet en op de Wereldmarkt heeft Dwagulu Dekkente heel Sint-Niklaas en omstreken warm gemaakt voor onze projecten.

Villa Pace 2019 in cijfers

  • 1213 gedoneerde bekers
  • 1941,97 euro ingezameld aan de bekerstand
  • 45 lopers met Solidagro T-shirt
  • 3100,40 euro sponsoring dankzij de lopers
  • Dat maakt 5042,37 euro in totaal!
  • En 42 vrijwilligers die dit alles mogelijk maakten!!!
Image
Vila Pace 2019 (1)

Bekerstand @Castrohof

Ook dit jaar zette de stad Sint-Niklaas in op minder afval via de herbruikbare bekers op het volledige festival. Dankzij de fantastische samenwerking met Wander vzw, de organisatoren van het Castrohof, konden bezoekers gedurende het hele weekend hun beker doneren aan Solidagro. Onze vrijwilligers aan deze stand zamelden 1213 bekers in. Daarbovenop doneerden verschillende voorbijgangers nog enkele euro’s of de laatste centen op hun betaalkaart. Zo kwamen we in totaal aan een ingezameld bedrag van 1941,97 euro!

Moe, of niet moe, voor Solidagro doen we 't goe!

Anna Van Landeghem
vrijwilliger Solidagro

Ballonloop

Dit jaar namen 45 heldhaftige lopers deel aan de ballonloop, waaronder de voormalige Red Flame Imke Courtois, die samen met de bekende Sint-Niklazenaar Bart Foubert vlotjes 5 km liep. Laura Dierick haalde als eerste Solidagro-loper de finish bij de 5 km. Bij de 10 km ging deze eer naar Jelle Van Goethem. Naast al deze lopers was er ook voor het eerst een heus ballonwandelteam, bestaande uit Annelies en hond Troy, Ayla en Kim, die moedig de 5 km wandelden. Ook de 4 dappere kidsrunners Milan, Nio, Elle en Lana haalden een mooie prestatie tijdens de 1 km!

Al voor de 3de keer heb ik de Ballonloop meegelopen tvv Solidagro! Dwagulu Dekkente is partner van Solidagro. Als voorzitter van Dwagulu wil ik me inzetten om mee de projecten in het Noorden en Zuiden te steunen!

Jonas De Cauwer
voorzitter Dwagulu Dekkente

Voor het kantoor van Solidagro werden de lopers aangemoedigd door de Djembé Jam, waar groot en klein hun muzikale talenten aan iedereen liet horen. Een echte boost tijdens het afzien!

In totaal werd er 3100,40 euro ingezameld dankzij sponsors en lopers. Onder hen werd een ballonvlucht verloot. Dit jaar genoot Birgit De Clerck van deze vlucht.

Wereldmarkt

Op de wereldmarkt waren er tientallen organisaties vertegenwoordigd met info- en eetkraampjes. Zoals jaarlijks was er een rode draad-spel voor kinderen, met linken naar het thema “Kinderrechten, (g)een kinderspel”.

Gerben Van Houte deelt zijn Villa Pace-belevenissen:

"Eindelijk was het zover. Na een lange en interessante voorbereiding stond Villa Pace voor de deur. Dit jaar zou het festival rond kinderrechten draaien.

De regen op zaterdag zorgde niet voor tegenval, integendeel, het werd een spetterend festijn! Solidagro en Dwagulu Dekkente deelden een infostand aan het Castrohof en namen deel aan ‘de rode draad’, een initiatief om kinderen op een speelse manier te informeren over het jaarlijkse thema. De werkgroep evenementen van Dwagulu Dekkente stak een bijzonder creatief spel in elkaar en kon op een pak aandacht rekenen van zowel jong als oud. Een heleboel mensen namen een kijkje naar de fototentoonstelling en hun jonge kroost werd ondergedompeld in de wereld van kinderrechten en de stand van zaken hier omtrent in West-Afrika.

Zondag klaarde de hemel op en was het ideaal loopweer. Heel wat lopers liepen Solidagro in de kijker. Ook vanuit Dwagulu een dikke dankjewel hiervoor aan alle snelle en minder snelle lopers of stappers. Hopelijk zijn jullie volgend jaar opnieuw van de partij!

Tot slot een dankwoordje voor alle vrijwilligers en sympathisanten. Jullie brachten de zon mee en hopelijk zijn jullie volgende jaar terug van de partij.

Tot snel!"

Image
Wereldmarkt op Vila Pace 2019

Bedankt iedereen!

Bedankt aan alle vrijwilligers die mee de bekerstand hebben bemand, bedankt aan de Dwagulezen die ons hebben vertegenwoordigd op de Wereldmarkt, bedankt aan alle lopers en wandelaars die alles hebben gegeven mét die mooie Solidagro-T-shirt aan, bedankt aan iedereen die z’n beker doneerde ten voordele van onze projecten. Bedankt iedereen!