Image
Quiz organiseren voor 11.11.11

Coronaproof quizzen in Hasselt

Beweging

In Hasselt startten Ludo, Thomas, Robbe en Sebastian vorig jaar met een quiz om geld op te halen voor de 11.campagne. De coronamaatregelen maken dat er dit jaar wat aanpassingen nodig zijn op logistiek vlak, maar dat kan de vier niet van hun plannen afbrengen: “We weten dat we ons moeten aanpassen, maar corona houdt ons niet tegen om te quizzen”.

Tussen de oudste en de jongste in het Hasseltse 11.actieteam zit zo’n 25 jaar verschil, maar dat vinden ze net een verrijking: “We werken samen aan een doel en het klikt goed tussen ons, dat maakt van onze quiz een succes”. 

En dat dat werkt, mag duidelijk zijn. “Onze eerste editie was al meteen uitverkocht. De sfeer was vorig jaar zo fijn dat we met veel plezier een nieuwe editie op poten zetten.” Ludo, Thomas, Robbe en Sebastian speelden al met het idee om dit jaar naar een grotere zaal te trekken. Dat idee wordt allicht realiteit, nu de anderhalvemeterregel vraagt om de deelnemers een eind verder uit elkaar te zetten. 

De quiz coronaproof maken is dit jaar een extra uitdaging die de vier heren graag aangaan

Image
Quiz organiseren voor 11.11.11

Contactloos quizzen

De quiz coronaproof maken is dit jaar een extra uitdaging die de vier heren graag aangaan. Veiligheid voor de deelnemers gaat voor. Vorig jaar gebruikte het quizteam de app Payconiq al om drankjes af te rekenen, dit jaar zullen ze nog meer inzetten op contactloos betalen. 

Maar daar houdt het lang niet op. Alle drank en hapjes worden aan tafel gebracht, de medewerkers dragen mondmaskers, er wordt handgel voorzien, bonnetjes worden niet opnieuw gebruikt, enzovoort. De organisatoren bekijken ook de optie om minder ploegen te laten inschrijven, kwestie van het aantal mensen in de ruimte te beperken.

De vier hebben hun huiswerk gemaakt om hun evenement zo veilig mogelijk te laten doorgaan. “We hebben ons evenement ingegeven op www.covideventriskmodel.be

Op die site staat duidelijk vermeld welke maatregelen nodig zijn om alles veilig te laten verlopen, en daar houden we ons aan.”