Image
Claudia Bettens

"11.11.11 roept een positief gevoel op bij heel veel mensen"

Beweging

Claudia Bettens (28) is sinds 2017 actief bij 11.11.11 als vrijwilligerscoach voor de provincie Limburg. Ze is vastberaden om ook dit najaar alles uit de kast te halen om changemakers, straffe mensen en organisaties die werken aan beter, de aandacht te geven die ze verdienen. 

Image
Claudia Bettens
© Mies Cosemans

Hoe ben je bij 11.11.11 terechtgekomen?

“Ik kende 11.11.11 nog niet goed tot ik hier solliciteerde. En dat deed ik in de eerste plaats voor het boeiende werk met de vrijwilligers en mensen die heel geëngageerd zijn.”

Wat heb je bij 11.11.11 allemaal al ervaren en geleerd?

“11.11.11 is een fantastische organisatie die inzet op ontwikkelingssamenwerking en niet op ontwikkelingshulp, dat vind ik toch wel een belangrijk onderscheid. We werken volop samen met partners die we op een volwaardige manier ondersteunen. Ik heb hier ook ontdekt dat we een hele sterke achterban hebben van vrijwilligers, supporters, partners en noem maar op. Mensen die verbonden zijn aan 11.11.11 hebben een groot hart voor de organisatie en zetten zich altijd 100% in, of het nu vrijwillig is of niet. Wat me heeft verrast is dat we binnen 11.11.11 met zoveel thema’s bezig zijn en dat die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is goed dat we rond al die onderwerpen werken, want je kan die niet los zien van elkaar. Ik heb ook ondervonden dat 11.11.11 een grote naamsbekendheid geniet en dat de organisatie een positief gevoel oproept bij mensen wanneer je ze vermeldt.”

Hoe zet jij je in voor de campagne in deze speciale omstandigheden?

“Ik steun onze vrijwilligers zoveel mogelijk en help waar ik kan door te polsen bij de actievoerders wat hun plannen zijn voor dit jaar en welke extra middelen ze nodig hebben. Onze sympathisanten staan keer op keer in het veld en dit jaar is dat minder evident dan gewoonlijk. Daarom wil ik hen graag nog deze tips meegeven: laat deze moeilijkere tijden je zeker niet tegenhouden om te brainstormen over 11.11.11-acties die je graag wil doen. Vertrek vanuit je idee, contacteer ons en dan kijken we samen wat er mogelijk is en welke maatregelen er van toepassing zijn. Vaak lijkt in ons hoofd een moeilijkheid groter dan die werkelijk is. Het is nu belangrijk om samen de actieplannen te bekijken en hoe we die coronaveilig kunnen uitvoeren. Daarom bieden we ook heel veel tips aan op onze website om jullie ten volle te ondersteunen.”

Wil jij je net als Claudia inzetten voor 11.11.11?

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.