Image
Nieuwe campagne Broederlijk Delen

Broederlijk Delen lanceert nieuwe campagne ‘de 25%-revolutie zoekt hardcore activisten’

Actualiteit

Ons huidige economisch systeem is belastend voor mens en planeet. En dus wil Broederlijk Delen dat systeem veranderen. Een groots plan met drie ingrediënten: delen, herverdelen én samenwerken. Want als we een rechtvaardige en duurzame wereld willen, moeten we dat samen doen. Met hun nieuwe campagne ‘De 25%-revolutie zoekt hardcore activisten’ toont Broederlijk Delen hoe er een activist in ieder van ons schuilt. En hoe iedereen dus voor verandering kan zorgen.

25% is genoeg om het 100% anders te doen

In een wereld waarin economische groei het enige is wat telt, moet je strijden om het tij te keren. Alleen lukt dat niet. En dus zoekt Broederlijk Delen met de 25%-revolutie hardcore activisten om samen met hen het verschil te maken. Want een kwart van de bevolking is voldoende om het 100% anders te doen. Als één op de vier mensen ervoor kiest om macht en middelen te delen en herverdelen, is dat genoeg om blijvende verandering in de samenleving te realiseren. Samen met een activistische beweging streven ze zo naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid.

Iedereen activist

En van die activistische beweging kan ook jij deel uitmaken. Want volgens de organisatie schuilt er een activist in iedereen. Of je nu een petitie tekent, duurzaam leeft of deelneemt aan een protest: iedereen die in actie komt, op welke manier dan ook, is een activist. De wil om impact te creëren en iets te veranderen, is wat telt.

Image
Nieuwe campagne Broederlijk Delen
© Broederlijk Delen

Van Afrika tot Latijns-Amerika en hier bij ons, tonen velen hoe het anders kan. Zo ook Irma uit Guatemala, Chantal uit Rwanda en Laurent uit Burkina Faso. De drie harcore activisten die centraal staan in hun campagne. Elk op hun eigen manier – als strijder tegen een vervuilend bedrijf, als ondernemer of als duurzame landbouwer – maken zij het verschil en motiveren ze anderen om hetzelfde te doen.

Wil je in actie komen of de campagne van Broederlijk Delen steunen? Ontdek er hier meer over.