Image
Fances steunt changemaker Judith

BV's en influencers steunen changemakers wereldwijd

Actualiteit

Geert Hoste, Jani Kazaltzis, Frances Lefebure, Murielle Scherre, Hind Eljadid en Katrien de Ruysscher: allen zetten ze hun schouders onder de changemakers van 11.11.11.

Door hun steun hier, maken changemakers wereldwijd het verschil.

 

Voor het tweede jaar op rij voert 11.11.11 campagne over changemakers. Een campagne die gaat naar het hart van de organisatie. We kunnen daarvoor rekenen op de steun van bekende Vlamingen en influencers die haar stem nog luider doen weerklinken. Door de stem van changemakers te versterken, bieden ze een hoopvol alternatief voor een meer rechtvaardige wereld. Changemakers blijven namelijk niet bij de pakken zitten maar gaan voluit voor actie. We moeten dit moment aangrijpen om uit de assen van de oude wereld een nieuwe, solidaire, maatschappij op te bouwen.

Geert Hoste verkiest lachsalvo’s boven geweersalvo’s

Geert Hoste vraagt aandacht voor Rouba Mhaissen, een jonge en inspirerende activiste die zich met hart en ziel inzet voor Syrische vluchtelingen in Libanon. Rouba is directeur van SAWA for Development and Aid en zorgt voor voedsel, degelijk onderdak, psychologische ondersteuning en opleidingen voor vluchtelingen.  

“Changemakers als Rouba zijn hard nodig in een wereld waar geweersalvo’s luider klinken dan lachsalvo’s.”  (Geert Hoste)

 

Watch Geert Hoste steunt changemaker Rouba on YouTube.
Watch Hind Eljadid steunt changemaker Martin on YouTube.

Slampoet Hind Eljadid steunt Klimaatchangemaker Martin

Hind Eljadid, een geëngageerde Slam Poet uit Antwerpen en momenteel writer in residence bij de Vooruit, trekt samen met activist Martin Vivela de kaart van klimaatrechtvaardigheid. Martin is klimaatactivist bij Plataforma Boliviana frente al Cambio Climatico, een platform dat verschillende Boliviaanse organisaties samenbrengt om het debat en de actie voor het klimaat te versterken. 

“Changemakers als Martin zijn meer dan ooit nodig. Terug naar busines as usual is een gemiste kans voor het klimaat.” (Hind Eljadid)

 

Jani vecht mee voor liefde over alle genders heen

Voor Jani zijn rechten van holebi’s en transgenders nog altijd een belangrijk strijdpunt. Daarom zet hij zijn schouders onder de strijd van Jorge Apolaya. Hij werkt voor Promsex, een feministische ngo die opkomt voor seksuele rechten, want de LGBT-gemeenschap krijgt nog steeds niet de mensenrechten die ze verdient. 

“In Peru is er dagelijks nog heel veel geweld tegen de LGBTQ-gemeenschap. Jorge vecht voor de liefde en om hier op politiek vlak verandering in te brengen.”  (Jani Kazaltzis)

Watch Jani steunt changemaker Jorge on YouTube.
Watch Murielle Scherre steunt changemaker Athit Kong on YouTube.

Murielle Scherre blijft niet blind voor de uitwassen van de kledingindustrie

Murielle Scherre, geroemd omwille haar eigenzinnige lingerieontwerpen, komt samen met onze partners WSM en ACV op voor de kledingarbeiders in Cambodja. Dat doet ze door haar steun uit te spreken voor changemaker Athit, voorzitter van de Cambodjaanse kledingvakbond C.CAWDU. Hij springt in de bres voor betere arbeidsomstandigheden en leefbare lonen. 

“Het is belangrijk dat mensen zoals Athit er voor vechten om eerlijke werkomstandigheden te hebben en daarom steun ik hem!”  (Murielle Scherre)

Frances Lefebure strijdt mee voor basisrechten in Congo

Frances Lefebure is Vlaanderens meest geliefde actrice en komt op voor changemaker Judith Maroy. Met het burgerplatform La Lucha organiseert ze betogingen en geweldloze sit-ins om mensenrechten in Congo af te dwingen. Vooral vrouwen in verdrukking geeft ze hoop en een nieuwe toekomst. 

“Vrouw zijn in ons land, is een pak makkelijker dan in Congo. Daarom wil ik van hieruit meestrijden voor vrouwenrechten met Judith Maroy in Congo. Als activiste zet ze daar, samen met haar burgerbeweging, vreedzame acties op om het schenden van vrouwenrechten aan te kaarten.”  (Frances Lefebure)

Watch Frances steunt changemaker Judith on YouTube.
Watch Katrien de Ruysscher steunt changemaker Maman Migrant on YouTube.

Katrien De Ruysscher steunt Maman Migrant voor haar werk in Niger

Katrien De Ruysscher tenslotte neemt het op voor Maman Migrant. Ze werkt voor Dokters van de Wereld en sinds 2015 is ze sociaal werker in Agadez, de tweede stad van Niger. Veel migranten beschouwen haar als een tweede moeder. Ze noemen haar Maman Migrant. Een changemaker die voor veel mensen het verschil maakt.

“Vluchtelingen stranden in de snitkhete sahara. Ze komen om door hitte, honger en dorst. En Maman Migrant zorgt voor opvang, zorg en een luisterend oor.”  (Katrien De Ruysscher)