Image
Actievoerders van 11.11.11 investeren hun tijd voor een betere wereld

11.11.11 pakt uit met investeringen die gegarandeerd opbrengen

Actualiteit

Investeer mee in een betere wereld. Dat is de oproep van de nieuwe 11.11.11-campagne. Ze delen zelfs geld uit. “De afgelopen periode maakt duidelijk dat internationale solidariteit meer dan ooit nodig is”, stelt directeur Els Hertogen. “Met zoveel terug op straat kunnen komen met een positieve oproep doet deugd.”

Watch Actievoerders van 11.11.11 investeren hun tijd voor een betere wereld on YouTube.

Een vertrouwd beeld keert terug naar de straten van zowat alle Vlaamse en Brusselse gemeenten: 11.11.11-actievoerders organiseren opnieuw tal van acties en inzamelingen ten voordele van internationale solidariteit. Toch trekt de koepelbeweging met een opvallend ander geluid dan voordien naar het brede publiek. “We roepen mensen op om te investeren in een betere wereld”, stelt 11.11.11-directeur Els Hertogen. “Een eerlijke en duurzame wereld levert immers op voor ons allen, ook voor generaties na ons. Een gegarandeerd rendement op de lange termijn dus!” 

Image
Els Hertogen

We roepen mensen op om te investeren in een betere wereld. Een eerlijke en duurzame wereld levert immers op voor ons allen, ook voor generaties na ons. Een gegarandeerd rendement op de lange termijn dus!

Els Hertogen
Directeur 11.11.11
Image
Geldbriefjes die bloeien
Actievoerders van 11.11.11 delen geld uit tvv internationale solidariteit

Geldbriefjes die bloeien

Voor het eerst deelt 11.11.11 geld uit aan iedereen die ze aanspreekt. Tijdens het openingsweekend van 30 en 31 oktober trappen 11.11.11-actievoerders de campagne af door met geldbriefjes van 11 euro het gesprek over internationale solidariteit aan te knopen. Het is niet zomaar geld. De biljetten zitten vol bloemzaadjes die groeien als je ze plant. Een eerste duurzame investering in een betere wereld.

Dit is hét moment om scheve verhoudingen recht te trekken”, benadrukt Els Hertogen. “Eetfestijnen, deur-aan-deurverkopen en activiteiten zoals quizzen bieden ons de kans om in tal van Vlaamse en Brusselse gemeenten campagne te voeren voor mensen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Het virus kent geen grenzen, onze solidariteit ook niet.” Zoals elk jaar weerklinkt de boodschap van 11.11.11 ook in nationale radio- en tv-spots.
 

Grenzeloze solidariteit

Corona legde de wereldwijde ongelijkheid pijnlijk bloot. En die beperkt zich niet enkel binnen onze gezondheidszorg volgens 11.11.11. “De derde prik kondigt zich aan, terwijl de meeste mensen in lage-inkomstlanden nog geen vaccinatiecentrum van dichtbij hebben gezien. Dankzij fiscale paradijzen betalen grote bedrijven en rijke families nauwelijks belastingen, ondanks de stijgende armoede. Mensen uit kwetsbare landen slikken de zwaarste gevolgen van de klimaatverandering. Al die kwesties confronteren ons met onrechtvaardigheid in onze samenleving”, verduidelijkt Els Hertogen. “Tegenover al dat onrecht staan tal van positieve projecten in de hele wereld. Dat maakt écht het verschil op vlak van mensenrechten, waardig werk, het klimaat en zoveel meer.

Investeer in een betere wereld

Steun tijdens de campagneweek van 30 oktober tot 14 november 2021 de twintigduizend vrijwilligers die geld inzamelen voor 11.11.11
Zoek een actie in je buurt via acties.11.be.