Image
The Great Green Wall

Straffe films en documentaires

11.11.11 stelt graag 5 films aan jou voor.  Hierin staan thema’s als klimaatrechtvaardigheid, Internationale solidariteit en bedrijven en zorgplicht centraal. 'Duty of Care',  ‘Thank You For The Rain’, ‘Arica’, ‘The Great Green Wall’ en ‘Bigger Than Us’. Organiseer een filmavond in jouw bibliotheek, cultureel centrum of op een andere plek in jouw gemeente. Een sterke film of documentaire brengt een (complex) onderwerp in beeld en maakt het bespreekbaar. Iedere film en documentaire vertelt op een eigen manier een uniek verhaal.

Image
Duty of Care

Duty of Care

‘Duty of Care’ vertelt het straffe verhaal van de Nederlandse “klimaatadvocaat” Roger Cox, die uiteindelijk één van de meest invloedrijke personen op de planeet werd (says Time Magazine) door als pionier in klimaatrechtszaken eerst de Nederlandse staat, en recent ook de gas- en oliegigant Shell te laten veroordelen. De vonnissen creëerden een mondiale schokgolf in de juridische- en ondernemingswereld, en deden wereldwijd een hoop andere Klimaatzaken ontstaan, waaronder ook de Belgische klimaatzaak.

Thank You For The Rain

De film 'Thank you for the Rain', laat zien wat veerkracht in de praktijk betekent. Regisseur Julia Dahr brengt een pakkend en intiem portret van de grote strijd tegen klimaatverandering van een nobele kleine Keniaanse boer. 

Image
Thank You For The Rain
Image
The Great Green Wall

The Great Green Wall

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur. Zo brengt ze effecten van de klimaatcrisis zoals voedselschaarste, conflicten en migratie aan het licht. Tijdens haar tocht ontmoet Inna ook verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven.

Bigger Than Us

Bigger Than Us is een documentaire over jonge changemakers (18-25 jaar oud) overal ter wereld.  Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van moed en engagement, van je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. 

Image
Bigger Than Us
Image
Arica

Arica

Een klein Chileens dorp daagt een Zweeds mijnbedrijf voor de rechter voor de jarenlange illegale dumping van toxisch afval in hun achtertuin. Het is een strijd van David tegen Goliath, waarin niet dezelfde wapens worden gehanteerd.