Image
Holding up the Sky

Straffe films en documentaires

11.11.11 stelt graag enkele films aan jou voor waarvan ook 2 nieuwe filmtips. Hierin staan thema’s als mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid en internationale solidariteit centraal. 'El Eco' en 'The Mother of all Lies' zijn 2 nieuwe filmtips en daarnaast kan je ook nog altijd 'Holding up the sky’ of ‘The Illusion of Abundance' vertonen. Organiseer een filmavond in jouw bibliotheek, cultureel centrum of op een andere plek in jouw gemeente. Een sterke film of documentaire brengt een (complex) onderwerp in beeld en maakt het bespreekbaar. Iedere film en documentaire vertelt op een eigen manier een uniek verhaal.  

Image
Film El Eco - Mexico

El Eco

Een wonderschone film die je meeneemt naar het paradijselijke El Eco in Mexico. Hier, hoog boven op een heuvel, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen. Een documentaire waarin je verdwijnt als in de allerbeste speelfilm.

The Mother of all Lies

Prijswinnende en ontroerende documentaire waarin regisseur Asmae el Moudir haar oude wijk in Casablanca nabouwt en zo een verborgen persoonlijke en landelijke geschiedenis onthult.

 

Image
Film The Mother of all Lies
Image
Holding up the Sky

Holding up the sky

“Als de sjamanen stoppen met dansen en het leven in het regenwoud zijn evenwicht verliest, zal de hemel vallen en alles eronder verpletteren." Deze wijsheid wordt in het Braziliaanse Amazonegebied door elke generatie Yanomami doorgegeven. 

The Illusion of Abundance

De ‘Illusion of Abundance’ is een film over mensenrechten, over de aarde en over milieubeschermers die in risicogebieden actief zijn. Bertha is lid van de inheemse gemeenschap Lenca in Honduras, Carolina woont in een mijnbouwgebied in Brazilië en Maxima leeft in Peru vlak bij de op één na grootste goudmijn ter wereld. Hoewel ze ver bij elkaar vandaan wonen, hebben deze vrouwen één en hetzelfde doel en dat is het verdedigen van de rechten en bestaansmiddelen van hun gemeenschappen. Ze verdedigen de grond, het water en het klimaat van onze planeet. 

Image
Film The illusion of Abundance