Image
Other Talk banner

Other Talk en onderwijs

Other Talk wil scholen tools aanreiken om de perspectieven van mensen met een vluchtverhaal en mensen met een migratieachtergrond in hun werking te integreren. Ontmoetingen staan hierin centraal. Scholen zijn bovendien uitgelezen plekken om jongeren te trainen in mediageletterdheid. Een cruciale vaardigheid om je eigen mening te kunnen vormen in een gepolariseerd debat, zoals dat rond migratie. 

Op dit moment loop een proeftraject in de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs, met specifieke aandacht voor het beroepsonderwijs. Other Talk zet eveneens in op de ondersteuning van leerkrachten en lerarenopleiders. 

Aan de slag in 15 secundaire scholen 

School zonder Racisme coördineert een traject op maat voor 15 Vlaamse en Brusselse scholen rond migratie en beeldvorming. Het traject bestaat uit 3 types interventies gestructureerd rond de pijlers kennis, ontmoeting, en mediawijsheid. Hieraan wordt een impactmeting gekoppeld, om vragen rond de effectiviteit van bestaande en nieuwe interventies rond deze thema’s in het onderwijs te beantwoorden.  

Meer informatie over het project vind je op de website van School zonder Racisme 

Ondersteuning van leerkrachten en lerarenopleiders 

Caritas International en de International Organization for Migration slaan de handen in elkaar voor het Other Talk - Teaching Migration project.  Met dit project willen we huidige en toekomstige leerkrachten secundair onderwijs ondersteunen om thema's zoals migratie, vluchtelingen, diversiteit en mediawijsheid aan de slag te gaan. Om dit te realiseren wordt een digitaal platform voor huidige leerkrachten en een toolbox voor lerarenopleidingen ontwikkeld. 

Meer info over het digitaal leerplatform voor huidige leerkrachten vind je op de website van Caritas International.

Meer info over de toolbox voor lerarenopleidingen voor toekomstige leerkrachten vind je op de website van IOM

Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met een lerend netwerk van organisaties die werkzaam zijn rond deze thema’s.  Interesse om deel te nemen?  Laat het ons weten.

Blijf op de hoogte

Ontvang je het laatste nieuws van Other Talk graag in je mailbox?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen