Trias

Trias versterkt boeren- en ondernemersorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië die op hun beurt heel wat ondernemers, boeren en boerinnen ondersteunen. 

Door ondersteuning van Trias op maat van elke partnerorganisatie, krijgen veel leden van die organisaties advies, kleine leningen of opleidingen. Zo kunnen zij een onderneming opstarten of verder doorgroeien. Dat zorgt voor zelfstandigheid en voldoende inkomen om zichzelf, hun families en hun gemeenschap een menswaardig leven te geven.

Trias komt bovendien op tegen het oneerlijke systeem waarin discriminatie, corruptie en klimaatverandering de welvaart van miljoenen mensen belemmeren. We gaan daarom resoluut voor systeemverandering. Trias wil dat iedereen ter wereld kan ondernemen. Want dat is de sleutel tot financiële zekerheid, onafhankelijkheid en een duurzame toekomst voor velen. Trias bundelt de krachten van duizenden familiale ondernemers en boeren, want door zich te verenigen en zelf de leiding te nemen staan zij sterker. Zo creëert Trias verandering in de samenleving, van onderuit.  

In 2022 investeerde Trias bijna 14 miljoen euro in de ondersteuning van 88 boeren- en ondernemersorganisaties en bereikte daarmee bijna 8 miljoen mensen. Momenteel is Trias actief in 17 landen en werken zo’n 150 medewerkers bij de ngo.