SOS Chili (Steuncomité Ontwikkelingsprojecten Santiago de Chile)

Adres
Leopoldlaan 9300 Aalst België
Contactpersoon
Adriaens Marlies
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Aalst
Opstartjaar
1987
Fiscale attesten
other

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Chili

Missie

SOS Chili zorgt voor financiële en logistieke ondersteuning van Rayen Mahuida, een basisorganisatie van vrouwen in de sociale woonwijk Santa Clara -Cerro Navia, zodat zij hun doestellingen kunnen waarmaken: stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van de kansarmen in verschillende doelgroepen en bevorderen van de lokale ontwikkeling in de buurt en in de gemeente.

De organisatie staat de vrouwen van Rayen Mahuida bij om in eigen land de nodige subsidies te verwerven om hun prachtig werk toekomst te geven.

Rechtstreekse contacten en uitwisselingsbezoeken tussen geïnteresseerden van hier en de mensen van Santa Clara worden gestimuleerd.

Vanuit onze ervaring werken we ook mee aan ontwikkelingseducatie en het ontwikkelingbeleid in België.

Historiek

Adriaens Marlies werkte 12 jaar in Santa Clara, gaat samen met geïnteresseerden regelmatig op projectbezoek en ziet terplaatse met de verantwoordelijken of er al dan niet nood is aan verdere ondersteuning.

De peutertuin en de crèche werden al totaal overgenomen door het gemeentebestuur. Daarvoor is er geen steun meer nodig vanuit België

De naschoolse aktiviteiten, de jeugdwerking en de kostenvergoedingen voor de verantwoordelijken worden echter nog niet genoeg gesubsidieerd.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente