Image
Header changemakerscampagne 2020

Ontdek de changemakers van 2020

Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een duurzame planeet. Ze leveren broodnodig werk. Maar ze staan ook onder druk. En dat kunnen we niet laten gebeuren. 

Zorg mee voor verandering. Steun changemakers in hun strijd.

Judith Maroy

Judith is activiste bij de Congolese burgerbeweging La Lucha. Ze strijdt voor mensenrechten en geeft vooral vrouwen in verdrukking hoop en een nieuwe toekomst.

Image
Changemaker Judith Maroy
Image
Changemaker Kong Athit

Athit Kong

Als voorzitter van de Cambodjaanse kledingvakbond C.CAWDU komt Athit op voor de werknemers in de kledingindustrie. Hij strijdt voor betere arbeidsomstandigheden en leefbare lonen.

Rouba Mhaissen

Rouba is Oprichtster van SAWA for Development and Aid, een organisatie die in Libanon werkt met Syrische vluchtelingen. Ze vecht voor menselijke omstandigheden en hoop voor Syrische vluchtelingengemeenschappen.

Image
Changemarker Rouba Mhaissen
Image
Martin Vilela

Martin Vilela

Martin is Klimaatactivist bij de Plataforma Boliviana frente al Cambio Climático, een platform dat verschillende Boliviaanse organisaties samenbrengt om het debat en de actie voor het klimaat te versterken.

Jorge Apolaya

Jorge is een LGBTI+-activist die werkt voor het Peruaanse Promsex, een feministische ngo die vecht voor seksuele rechten opdat iedereen in waardigheid over seksualiteit en voortplanting kan beslissen. Hij is een lichtpunt in de strijd tegen het nieuwe conservatisme in Zuid-Amerika.

Image
Changemaker Jorge
Image
Changemaker Maman Migrant

Maman Migrant

Maman Migrant Werkt voor Dokters van de Wereld en ondersteunt verschillende
gezondheidscentra in Niger. Met haar mobiele teams helpt ze de bevolking nu vooral in de strijd tegen COVID-19.

Steun onze changemakers vandaag nog

Changemakers hebben jouw hulp nodig. Jij geeft hen de kracht om door te gaan. Doe daarom vandaag nog een gift