Image
Maman Migrant Staffoto

Maman Migrant helpt migranten in Niger om te overleven

Changemaker

“De zieken opvangen gaat wel. Het is vooral de honger.” Dat is de dringende schreeuw om hulp van Dijé Suzette Frantz Pilon. Sinds 2015 is ze sociaal werker in Agadez, de tweede stad van Niger. Veel migranten beschouwen haar als een tweede moeder. Ze noemen haar Maman Migrant. Een changemaker die voor veel mensen het verschil maakt.

Wanneer ze hier aankomen, pakt de politie hun geld af. Geld dat ze nodig hebben om eten of water te kopen. Het is niet menswaardig.

Image
Changemaker Maman Migrant

Niger is een van de landen waarmee de EU een deal sloot om zoveel mogelijk migranten buiten te houden uit Fort Europa. Een dodelijke deal. Niger houdt Afrikaanse migranten uit het Zuiden tegen. En uit het Noorden dumpt Algerije hele konvooien uitgewezen migranten, alleen dit jaar al meer dan 10.000, in de Nigerese Sahara. Als ze het overleven, dan komen al die mensen terecht in Agadez.

 

Samen met 11.11.11-lid Dokters van de Wereld België vangt Maman Migrant ze daar op met medische en andere noodhulp: “Wanneer ze hier aankomen, pakt de politie hun geld af. Geld dat ze nodig hebben om eten of water te kopen. Dan stoppen ze de migranten in getto’s. Daar is niets te doen, geen begeleiding, geen water en geen elektriciteit. Het is bij de beesten af. Niet menswaardig. De enige hulp komt van Dokters van de Wereld.”

En van Maman Migrant zelf dus. Zij is een levende aanklacht tegen de schendingen van de mensenrechten van de migranten. Zij is het die de wereld oproept om iets te doen tegen hun honger. Zij is het die – met uw en onze steun – de migranten in Agadez laat voelen dat ze er niet alleen voor staan. Ondanks alles. Ter plekke maakt onze hulp een verschil tussen leven en dood. Zorg jij mee voor de migranten in Niger? 

Image
Changemaker Maman Migrant

Steun Maman Migrant vandaag nog!

Geef vluchtelingen in Agadèz degelijke medische zorg, onderdak en voedsel.