Image
Bogdan Vanden Berghe naast een 11.11.11 banner
nieuws: 11.11.11

Directeur Bogdan Vanden Berghe stopt bij 11.11.11 en stapt in de politiek

11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe maakte vandaag bekend dat hij in de politiek stapt als kandidaat voor Groen in Antwerpen.

25 jan 2019

Een politiek mandaat of een kandidaatstelling voor een politiek mandaat is niet verenigbaar met de functie van directeur en woordvoerder van de pluralistische en partijonafhankelijke koepel 11.11.11. Bogdan Vanden Berghe kiest er dan ook voor de organisatie te verlaten. In samenspraak met de Raad van Bestuur wordt de komende dagen bekeken hoe de overgangsperiode zal worden ingevuld. Dat zal gebeuren met het oog op een goede overdracht en continuïteit van de organisatie.

"Bogdan Vanden Berghe leidde 11.11.11 de afgelopen jaren met veel gedrevenheid en laat een stabiele organisatie achter. We danken hem voor zijn jarenlange inzet en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.", aldus 11.11.11-voorzitter Bea Cantillon.

"Met veel overtuiging kies ik voor de nieuwe uitdaging. Maar met spijt verlaat ik de organisatie waarvan ik op 33-jarige leeftijd de kans kreeg om ze te leiden. Ik dank de vele vrijwilligers, schenkers, de collega's uit de sector, de leden van de Raad van Bestuur en uiteraard ook de ploeg voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren en wens 11.11.11 het allerbeste voor de toekomst", aldus Vanden Berghe. 

Image
Bogdan Vanden Berghe naast een 11.11.11 banner

Achtergrond

11.11.11 is de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, met meer dan 60 leden uit het brede middenveld waardoor de organisatie fungeert als spreekbuis van de sector. De organisatie is actief in 9 landen en heeft een achterban van duizenden vrijwilligers.

Bogdan Vanden Berghe werd directeur van 11.11.11 in 2005 en leidde de organisatie bijna 14 jaar. In 2002 trad hij er in dienst als diensthoofd campagne. Voordien was hij actief op de studiedienst van Broederlijk Delen en de Commissie Rechtvaardigheid en Vrede. Hij startte zijn loopbaan bij de uitgeverij/zetterij Intertext en werkte ook nog een tijd als leerkracht Aardrijkskunde en Moraal. Hij studeerde Internationale Politiek aan de Universiteit van Antwerpen. Bogdan Vanden Berghe is 47 jaar, gehuwd en vader van twee dochters.

Image
Jongeren hand inhand © Sumy Sadurni

Waarom 11?

We doen dit niet alleen

Als Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging bundelen we de krachten van tientallen organisaties, tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd. Samen vechten we voor duurzame verandering. 

11 in beweging