Image
Abbie Traylor-Smith / Panos Pictures

Klimaatshow - online

activiteit

Wij verzamelden voor jullie een uiteenlopend aanbod van geëngageerde artiesten die slam poetry en stand-up comedy komen brengen. Dit wisselen we af met sterke video clips, getuigenissen en interviews over klimaatverandering wereldwijd. Deze wervelende show wordt gelivestreamd op 9 maart vanuit de Studio in Antwerpen.

Schrijf je in

Hind Eljadid

Hind Eljadid is de host en curator van het programma.

Ze is dagelijks bezig met spoken word. Deze Antwerpse kunstenares geeft workshops en treedt regelmatig op met haar eigen teksten. In 2018 won Hind de BIIL Award Ultima en in 2019 de emancipatieprijs voor cultuur. In 2020 is ze schrijver in residentie in Vooruit Kunstencentrum en won ze de El Hizjra literatuurprijs voor poëzie. In 2021 schreef ze haar debuut 'Kruimeldief'.

Image
Hind Eljadid
Hind Eljadid

Toch is vooral het maatschappijkritische het kloppend hart in Hinds kunst. Essentieel aan Hind is haar profiel als geëngageerde kunstenaar. Het vertrekpunt van haar werk is de sociale wereld rondom haar. Ze haalt inspiratie uit het onrecht in haar omgeving en bouwt hier confronterende en sterke slam poetry rond. Ze stelt zichzelf als missie mensen bewust te maken over de wereld waarin ze leven. Ze maakt maatschappelijke problematieken bespreekbaar, geeft teken van een eigen krachtige en ongezouten mening, én geeft een stem aan zij die een zwakkere positie in de samenleving belichamen.

Haar platform ZonderWolk is zo’n sociaal-artistiek initiatief. Naast een stuwende kracht voor de Belgische slam poetry is het maatschappelijk ondersteunend. Ze helpt woordkunstenaars hun eerste literaire stappen zetten, bouwt een netwerk van kunstenaars uit en draagt bij tot de pluriformiteit van maatschappelijke betogen. Hind haar gedachtegang werkt inclusief, haar tweede platform Slam Aleikum is daar het bewijs van.

Amazumi

AMAZUMI is een Nepalese artieste opgegroeid in Hong Kong, geïntroduceerd in de HipHop scene in Londen en artistiek gesynthetiseerd in Gent. 

In 2017 was ze een van de finalisten van De Nieuwe Lichting van de VRT. Ze maakte haar debuut met single V for Venom die vervolgens in Belgische HipHop Spotify playlists terechtkwam en regelmatig circuleerde op Studio Brussel, MNM, Xite, BRUZZ en meer.

In 2018 ging ze op tournee met DJ Zami Zulu en Owen Perry Weston (Coely, Ndugu, PAARD, Big Whoop). Ze trad ook op in Nederland, Nepal, het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong met haar rauwe, vurige sets.

Knack Focus (Van der Haegen): "Het lijkt wel of we naar Azealia Banks zitten te luisteren. Amazumi maakt ietwat chaotische, maar wel gedurfde hiphop. Er zit pit in, een punkattitude zelfs. Gladde hits interesseren haar duidelijk niet. Dit meisje rapt rechtdoor, weg van de platgetreden paadjes."

Image
Amazumi
Amazumi
Image
Zami Zulu
Zami Zulu

Zami Zulu

Zami Zulu was ergens in '98 aan het skaten in de straten van Gent toen hij gebeten werd door het muziekvirus en al snel gediagnosticeerd werd met een ongeneeslijk geval van Hip Hop.

Onder invloed van de vele mixtapes die toen rondgingen, gemaakt door Barbarossa & Thor, Dusk Productions, DHL crew, Killatactics, DJ Grazzhoppa en vele anderen, besloot hij uiteindelijk om zelf actief te worden in de muziekscène.

Sinds 2003 is hij actief als DJ.

Sergej Lopouchanski

Sergej Lopouchanski brengt hilarische stand up comedy. 
Hij was finalist van de Lunatic Comedy Award en halve finalist bij de Humorklas van Radio 2. Hij behoort tot een van de grote talenten van de nieuwe lichting Vlaamse comedians.

Als 1e generatie migrant uit de Sovjet-Unie combineert hij rake observaties over het Vlaamse leven met een kindse speelsheid die zijn uiterlijk niet doet vermoeden. Een teddybeer met een gemeen kantje, meer kun je toch niet willen in je humor?

Image
Serguei Lopouchanski
Sergej Lopouchanski
Image
Esohe Weyden
Esohe Weyden - copyright: Jonathan Ramael

Esohe Weyden

Esohe Weyden is een spoken word-dichteres,  presentatrice en studente Rechten uit Antwerpen.

Naast de vele podia die ze reeds beklom (Stadsschouwburg, Vooruit, Pukkelpop, Gentse Feesten, De Roma) is ze ook nog eens de vaste host van Mensen zeggen dingen Antwerpen en Gent. Ze is eveneens een van de stadsreporters voor ATV en brengt voornamelijk kunst en cultuur in de stad in beeld.

Sinds dit jaar is ze ook de officiële campusdichter van de Universiteit Antwerpen.

Bekvegter

Voor Martijn ‘Bekvegter’ Nelen gaat het om de inhoud. Daarom probeert hij teksten te schrijven over de voor hem relevante onderwerpen zoals politiek, sociale ongelijkheid, racisme, kortom over de uitwassen van onze gezellige samenleving. Hij heeft niks met klassieke poëzie, maar is sterk beïnvloed door de Franse rap waarin hij zich 20 jaar heeft verdiept. 

Toen hij in 2012 slam poetry leerde kennen, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Slam bleek het ideale medium om de liefde voor taal te combineren met de dorst naar poëtisch gekaderde straatwijsheden en de honger naar geëngageerde thematiek. Bovendien liet het hem toe om ongeremd in het openbaar zijn cynisme te spuien.

Image
Bekvegter
Bekvegter

Angelo Vermeulen

Angelo is ruimtevaartonderzoeker, bioloog en kunstenaar. In 2013 werd hij gezagvoerder van de eerste door NASA gefinancierde HI-SEAS Mars-simulatie in Hawai'i. Momenteel werkt hij aan de Technische Universiteit Delft aan bio-geïnspireerde concepten voor interstellaire ruimtevaart. Hij is medeoprichter van SEADS (Space Ecologies Art and Design), een internationaal transdisciplinair collectief van kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en activisten. Hun doel is om de toekomst opnieuw vorm te geven door middel van zowel kritisch onderzoek als hands-on experimenten. Biomodd is een van hun bekendste kunstprojecten en bestaat uit een reeks interactieve kunstinstallaties waarin computers samenleven met levende ecosystemen. Recent heeft SEADS een aantal kunstwerken gelanceerd naar het internationaal ruimtestation ISS.

 

Image
Angelo Vermeulen
Angelo Vermeulen
Image
Anuna De Wever
Anuna De Wever

Anuna De Wever

Anuna De Wever is klimaat- en mensenrechtenactivist. Co-organisator van de klimaat marsen in België, die duizenden mensen op de been brachten. Auteur van ‘wij zijn het klimaat’. Mede oprichter van de het klimaat panel geleid door Leo Van Broeck en J-P van Ypersele die het meest ambitieuze klimaatbeleid hebben geschreven in België en stagiair bij de Greens/EFA groep in het Europees parlement.

Image
Zambia - Arthur Chapman
Getuigenis uit Zambia

Korte videogetuigenissen uit Zambia

Met extreme droogte, natuurrampen en mislukte oogsten was het afgelopen jaar een rampjaar voor zuidelijk Afrika. Onderzoeksjournalist en documentairemaker Jan De Deken (The Polar Project) trok voor 11.11.11 naar Zambia waar hij samen met de jonge Zambiaanse radiojournaliste en klimaatactiviste Beatrice Phiry (22) de Zambezi-rivier afvoer. Hij ging er op zoek naar getuigenissen over de impact van de klimaatcrisis en de veerkracht en dromen van jonge klimaatactivisten

Prakisch

  • Dinsdag 9 maart, 19 uur
  • Gratis
  • Schrijf je in om de link te ontvangen.
  • Live Stream vanuit de Studio

Dit event is een samenwerking tussen 11.11.11, Prisma UA, Calamartes, Zonder Wolk en De Studio.
Met steun van Stad Antwerpen en de EU.

Calamartes

De Klimaatshow is een onderdeel van het Calamartes festival.

Calamartes Festival is een jaarlijks terugkerend cultuurfestival georganiseerd op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen dat studenten warm wil maken voor cultuur en jong Antwerps talent een podium wil bieden. Dit jaar vindt het plaats van 8 tot 12 maart.
Met de steun van de stad Antwerpen, district Antwerpen, provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen, werkt Unifac, de overkoepelende studentenvereniging van de stadscampus van de Universiteit Antwerpen, samen met de studenten(verenigingen), de buurt en vele andere partners aan een uniek concept dat barst van het talent.
Calamartes draait om cultuur: een week lang organiseren de verschillende studentenverenigingen uiteenlopende culturele activiteiten, die gaan van een hypnoseshow, over een workshop streetart, tot een heus concert. Muziek, dans, theater, poëzie, creatieve workshops... Het aanbod van activiteiten is enorm divers. Daarbovenop wordt aangemoedigd dat het grotendeel van het programma gevuld wordt door jong talent van eigen bodem.
Aangezien cultuur in het studentenleven doorgaans niet veel aandacht krijgt, betekent deze week vaak een culturele verademing. Dit cultuurfestival is een unicum in het Vlaamse studentenleven! Ook dit jaar wordt er aan een alternatief gedacht om Calamartes Festival helemaal COVID-proof te maken. Daarom werd de spiegeltent op het Hof van Liere ingeruild voor een nieuw online platform! Hier kunnen studenten samen genieten van cultuur, rekening houdend met de huidige maatregelen.
Meer informatie vind je op www.calamartes.be!
 

Image
Logo Prisma

Prisma

Binnen het Calamartes festival werken we samen met Prisma

Prisma is een studentenvereniging verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Zoals elke andere studentenvereniging organiseren ze wekelijks de gebruikelijke studentikoze activiteiten: feestjes, eetavonden, cantussen, cultuur, sport… – nu natuurlijk in een COVID-proof jasje. Maar Prisma doet meer dan dat alleen en is daarin in zekere zin uniek. Het is namelijk een vereniging die werkt rond solidariteit en daarrond een groter bewustzijn wil creëren.

Elk jaar wordt er één goed doel gekozen dat extra in de kijker gezet wordt en waar alle winst van dat jaar naartoe gaat. Dit jaar is dat Punt. vzw, een advies- en informatiecentrum voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast ondersteunt het praesidium veel andere goede doelen door vrijwilligerswerk of inzamelacties. Ook de Gobelijntjes, een jaarlijkse prijs voor de beste professor en assistent per richting wordt uitgereikt door Prisma. Dit is om het hardwerkend academisch personeel wat meer in de bloemetjes te zetten en solidariteit met hen te tonen.

Wil je meer weten over Prisma? Hou dan zeker hun socialemediakanalen in het oog! Je kan hen vinden op Facebook, Instagram en TikTok.
 

Schrijf je in

Gender
Indien van toepassing
Blijf op de hoogte
Max 10x per jaar houden we je op de hoogte van acties en evenementen die 11.11.11 organiseert rond klimaat
De algemene nieuwsbrief van 11.11.111 wordt 2-wekelijks verstuurd en bevat nieuws over ons werk in het Zuiden, onze campagnes, acties en politiek werk.
 

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u op de hoogte te houden van deze activiteit of, indien aangeduid, ook adere communicatie. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel
Image
Met steun van Europa

De Klimaatshow wordt aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie. De inhoud van dit event valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.