Image
Bigger Than Us

Film Bigger Than Us

Bigger Than Us is een documentaire over jonge changemakers (18-25 jaar oud) overal ter wereld.  Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van moed en engagement, van je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. 

Bekijk hier de trailer van Bigger Than Us

Watch BIGGER THAN US by Flore Vasseur (2021) - Official Trailer on YouTube.
Image
Bigger Than Us
(c) Jour2Fête

Waarover gaat deze film?

De 18-jarige Melati zet zich al sinds ze 6 jaar oud was in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië.

Samen met haar is een hele generatie opgestaan om de wereld op een positieve manier te veranderen. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht. Één tegen allen. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid zorgen ze voor anderen en voor de aarde. Het zijn de changemakers van vandaag. 

Melati vertrekt op reis om overal ter wereld deze jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van van moed en engagement, van je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. 

Image
Bigger Than Us

Praktisch

Thema’s: Jonge Changemakers - Klimaat - Democratie - Vluchtelingen

Doelgroep: vanaf 14 jaar – NL ondertiteld

Duur: 96 minuten – Regie Flore Vasseur, 2021

Interesse om de film te vertonen? dien je filmaanvraag hier in bij Bevrijdingsfilms.

Kostprijs? Hier kan je de tarieven bekijken voor een filmvertoning. Het bedrag is afhankelijk van het soort vertoning, het aantal toeschouwers en de eventuele inkomprijs.

Image
Bigger Than Us
(c) Jour2Fête