Image
Béatrice

Expo Young faces

De expo Young faces brengt activisme in beeld via tien portretten van jonge klimaatactivisten in België en Zambia. Met de expo willen we aantonen dat er een activist schuilt in elk van ons. 

 

11.11.11 vroeg Mies Cosemans en Jan De Deken om portretten van jonge activisten in België en in Zambia te maken. Mies brengt zes Belgische klimaatactivisten op een prachtige manier in beeld. Jan trok voor de portretten in deze expositie naar Zambia, waar hij in gesprek ging met vijf inspirerende jongeren. 

Met de expo willen we aantonen dat er in elk van ons een activist schuilt.  Activisten zijn er in alle vormen en maten. En of je ze nu op straat ziet of niet, iedereen is strijdbaar op zijn eigen manier.  

Op het einde van de expo kan je, door middel van een persoonlijkheidstest, ontdekken welke activist jij bent. Amber Frances Janssens en Ward Rombaut ontwikkelden samen deze test met het thema: “Iedereen is een activist”.  

Waar en wanneer kan je de expo bekijken?

Antwerpen

 • De Peperfabriek
  Breughelstraat 31
  2000 Antwerpen
  • Expo
   12 september - 6 november
   op weekdagen: 9u - 17u
  • Filmvoorstelling met nabespreking: 14u-15u30
   22 oktober: Bigger than Us
   5 november: Thank you for the rain, i.s.m. Grootouders voor het Klimaat
   19 november: The Great Green Wall

 

 

Maak alvast kennis met enkele activisten

Béatrice uit Zambia

Zambia lijdt erg onder de gevolgen van de klimaatverandering. Béatrice Phiri is radiojournalist, klimaatactivist en mede-oprichter van U-retain Foundation Zambia. Zij wil jongeren motiveren en inspireren. Ze ziet hen als de motor van de verandering. Haar strijd is niet alleen een strijd tegen de vervuiling en de waterschaarste in haar land maar ook een strijd voor de rechten als klimaatactivist. 

Willem en Hermien uit België

"Wij zijn Hermien (22) en Willem (24).  We wonen samen in West-Vlaanderen. Hermien studeerde Textielontwerp en volgt een opleiding Textieltechnologie. Ikzelf werkte 3 jaar als ICT-er en begon in 2021 een opleiding Tuin-en Landschapsarchitectuur. Vanuit onze passies en interesses investeren wij in duurzaamheid en ecologie, voor onszelf en voor de planeet. Hermien focust op het ontwerp en de productie van duurzaam textiel en ik ontwerp duurzame (openbare) groene ruimtes
Wij vinden het belangrijk om anderen warm voor duurzame verandering in hun eigen dagelijkse bezigheden. Het kan gaan over het herstellen van gescheurd textiel, het aanleggen van een eetbare tuin of het composteren van voedselresten tot kamerplantenvoeding. Je zal ons niet altijd zien op grote manifestaties, maar we proberen wel te informeren en te overtuigen. Wij vinden ons activisme in een lokaal gegeven dat dicht bij onszelf ligt."

Image
Hermien en Willem
© Mies Cosemans
Image
Gefinancierd door de Europese Unie

Deze activiteiten worden aangeboden met de financiële steun van de Europese Unie binnen de projecten 1Planet4All. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.