Image
Scenebeeld uit de voorstelling C.A.T.C.H

Zuidcafé: C.A.T.C.H

Icoon literatair
Literair

Een bitterzoete worsteling met de heersende keurslijven, vol humor en spelplezier.
Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS

C.A.T.C.H

Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.

Koop je tickets

In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling Dis-moi wie ik ben, gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.

Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten. 
Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.
 

Image
Scenebeeld uit de voorstelling C.A.T.C.H
Foto door Karolina Maruzak / KVS
Image
Scenebeeld uit de voorstelling C.A.T.C.H
Foto door Karolina Maruzak / KVS

Nagesprek

Anouk Torbeyns gaat na de voorstelling met actrices Aminata Demba en Aïcha Cissé dieper in op de thema’s van de voorstelling en met Tama D’Haen (11.11.11) over hoe NGO’s die werken rond internationale solidariteit omgaan met stereotypen in beeld en taal gebruik in vroegere en huidige campagnes.

Praktisch

Donderdag 1 juni, 2023
Deuren om 19.15 uur
Start voorstelling 20.00 uur

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout/Antwerpen

Inkom: € 8, tickets via De Roma

Koop je tickets

Het Zuidcafé is een samenwerking van: 11.11.11, Broederlijk Delen, MO*Magazine, Oxfam Wereldwinkels en de Roma.
Met steun van Stad Antwerpen.

Image
Scenebeeld uit de voorstelling C.A.T.C.H
Foto door Karolina Maruzak / KVS